Канадський режисер зняв фільм про Чорнобиль та Балаклаву

10 Листопада 2008
18545
10 Листопада 2008
18:19

Канадський режисер зняв фільм про Чорнобиль та Балаклаву

18545
Канадський режисер зняв фільм про Чорнобиль та Балаклаву
Із 2-го до 4 листопада 2008 року канадський режисер Пітер Роу знімав документальний фільм про Чорнобиль, а 5 листопада - про завод із ремонту підводних човнів у Балаклаві. Ці фільми ляжуть в основу ще однієї серії телепрограм циклу «Дика планета» для телекомпанії OLN (Outdoor television Network) і кількох європейських телемереж. 
 
Пітер Роу - канадський режисер, продюсер і сценарист. Він працює у сфері художнього і документального кіно, а також займається виробництвом телепередач.
 
 «Щоб зняти програми, зазвичай ми відвідуємо безліч небезпечних місць по всьому світу, - розповідає Пітер Роу. – Це - вулкани, урагани і потужні шторми. Але я вважаю, що Чорнобиль - найнебезпечніше місце, де нам довелося побувати».
 
Але на цьому робота в Україні для Пітера не закінчена. В кінці листопада його документальний фільм «За червоною стіною: переслідування Фалуньгун» демонструватиметься в київському Будинку кіно на міжнародному правозахисному кінофестивалі «Ступені».
 
Вказаний фільм, що вийшов на каналі СВС, збурив справжній переполох у Канаді. Перед трансляцією китайське консульство почало чинити тиск на канал із тим, щоби заборонити демонстрацію, оскільки картина розповідає про репресивну політику Комуністичної партії Китаю щодо послідовників релігійної практики Фалуньгун.
 
У результаті 20 листопада 2007 телеканал СВС транслював фільм, із якого були вирізані окремі сцени репресій у Китаї.
 
«Приблизно через місяць після трансляції веб-сайт СВС у Китаї був заблокований. Він не працював аж до початку Олімпійських ігор, після чого його відновили, - розповідає режисер. - Ця протидія була пов'язана з тим, що СВС усе-таки транслював згаданий суперечливий фільм, незважаючи на тиск китайців».
 
Наразі Пітер Роу займається виробництвом 26 нових телепрограм із циклу «Дика планета». Він також був режисером перших серій телепрограм On the Run - для Discovery International і Super Humans для The Learning Channel.
 
Його художній фільм «Острів скарбів» (1999г.) завоював нагороду «Найкращий пригодницький фільм» на Міжнародному кінофестивалі в Арізоні, а картина «Завершальний випуск» виграла приз у номінації «Найкраща драма» на телевізійному фестивалі в м. Банфі. Режисер також здобув нагороди на кінофестивалі в Х'юстоні за картину «Джошуа Слокам», на дитячому кінофестивалі Монреаля — за картину «Найкраща погана річ» тощо.
 
 
Пітер Роу був режисером багатьох телевізійних проектів. З-поміж них: Fast Track, Pit Pony, The New Addams Family, Lassie, Black Harbour, My Life as а Dog, Heart of Courage, Ready or Not, E.N.G., Katts and Dog, The Black Stallion.
 
Із режисером співпрацювали такі відомі актори, як Джек Пеленс, Кенет Уелш, Патрік Берджін, Хелен Шавер, Міккі Руні, Кевін Зегерс, Кетрін Бах, Кейт Керрадін та ін.
 

З 2000-го до 2002-го Пітер Роу був головою Спілки режисерів Канади (відділення в м. Онтаріо) .

 

Ганна Варавва, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду