В Росії інформаційні атаки проти банків перевірятимуть правоохоронні органи

7 Листопада 2008
18666
7 Листопада 2008
15:52

В Росії інформаційні атаки проти банків перевірятимуть правоохоронні органи

18666
В Росії інформаційні атаки проти банків перевірятимуть правоохоронні органи

Президент РФ Дмитро Медведєв доручив правоохоронним органам припиняти всі спроби нажитися на наслідках світової фінансової кризи в Росії, зокрема тими, хто розпускає недостовірні чутки про становище в окремих банках, повідомляє РІА «Новости».

На нараді з питань правоохоронної діяльності Медведєв відзначив, що наслідками цієї кризи зараз намагаються користуватися окремі люди. «Зокрема, досить привести такі приклади, як інформаційні атаки по низці банків. Я не знаю, чи відбувалося це в Санкт-Петербурзі, але це відбувалося точно в Сибіру, на Далекому Сході, коли з`являється інформація про те, що банк "падає", його положення нестійке - звичайно, звідти вилучаються гроші, люди не можуть на це не реагувати», - сказав президент.

 «Певна річ, ці чутки ні на чому не засновані, і згодом це приводить або до рейдерских атак, або до спроби покласти на лопатки свого конкурента. Подібну інформацію потрібно перевіряти, і при виявленні ознак злочину відразу ж притягати до відповідальності, щоб не кортіло наживатися на кризі», - відзначив Медведєв.

За словами російського президента, в умовах труднощів на фінансовому ринку «явно з`являться бажаючі поспекулювати на цій темі - в найширшому сенсі цього слова». «Тому ми повинні стежити уважно за розвитком ситуації, але не здійснювати крайніх вчинків: неприпустимі як зневага до наслідків кризи, так і кампанійщина», - сказав Медведєв. «У нас з цим теж зазвичай довго не церемоняться», - додав він.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18666
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду