detector.media
04.11.2008 13:46
Вадим Колесниченко закликав не виконувати «ничтожное» і «никчёмное» рішення Нацради
Народний депутат України, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко підтримав дії органів місцевої влади декількох регіонів, які заборонили провайдерам кабельного телебачення виконувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо припинення трансляції телеканалів, не визнаних адаптованими до українського законодавства. Про це йдеться в заяві депутата, поширеній прес-службою Партії регіонів.
 
«Цілком справедливими є вимоги з боку Севастопольської, Запорізької, Луганської та інших місцевих рад відновити демократичний та вільний спосіб отримання інформації телевізійними каналами та рішення не виконувати незаконні вимоги Нацради», - йдеться у заяві. На думку Колесниченка, Національна рада посилається на «недійсну для України Європейську конвенцію про транскордонне телебачення від 9 вересня 1993 року, яка дотепер не ратифікована Парламентом, і в той самий час грубо ігнорує затверджену законом Європейську хартію регіональних мов і меншин».
 
Виходячи з цього, пан Колесниченко пропонує вважати рішення Національної ради з юридичного погляду «ничтожным (никчёмным) актом, то есть таким, который вследствие своей незаконности не может порождать и не порождает юридических последствий, не может быть исполнен». Такі акти, за словами пана Колесниченка, виконувати ніхто не зобов’язаний.
 
Нагадаємо, Національна рада вже заявила, що звертатиметься до Генеральної прокуратури України з проханням оцінити законність дій органів місцевої влади, які перешкоджають виконанню рішення про припинення трансляції неадаптованих іноземних телеканалів у кабельних мережах.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY