Інструкторів ЗНО у 2009 році навчать працювати зі ЗМІ

3 Листопада 2008
4701
3 Листопада 2008
12:03

Інструкторів ЗНО у 2009 році навчать працювати зі ЗМІ

4701
Інструкторів ЗНО у 2009 році навчать працювати зі ЗМІ

У 2009 році інструкторів та працівників зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) навчатимуть не тільки суто технічним аспектам роботи, але й як грамотно працювати з громадськими спостерігачами та мас-медіа. На цьому наголосив керівник Інформаційного центру незалежного оцінювання Роман Кобець на семінарі «Особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2009 році», зорганізованому Програмою сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI).

 

Семінар, що мав місце 28 жовтня в Києві, зібрав керівництво Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), представників громадських організацій та ЗМІ.

 

Пан Кобець наголосив, що у 2008 році були факти, коли журналістів не допускали до пунктів тестування, в школи тощо. А присутні на заході правники також поставили під питання проходження обов'язкової акредитації для представників ЗМІ.

 

Говорячи про інформаційне поле ЗНО, пан Кобець, зокрема, зазначив, що раніше багато журналістів писали критичні негативні матеріали про ЗНО не в останню чергу через невміння чиновників працювати з пресою, на відміну від противників тестування.

 

Також він повідомив, що вже восьмий місяць працює Інформаційний центр незалежного оцінювання, котрий займається медіа-супроводом ЗНО, моніторингом ЗМІ. А основним завданням наразі Кобець назвав запобігання «поширенню відвертих дурниць стосовно ЗНО».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду