Іван Вакарчук: Ректори ВНЗ можуть призначати творчий конкурс за спеціальністю «журналістика»

11 Березня 2008
5343
11 Березня 2008
10:19

Іван Вакарчук: Ректори ВНЗ можуть призначати творчий конкурс за спеціальністю «журналістика»

5343
Іван Вакарчук: Ректори ВНЗ можуть призначати творчий конкурс за спеціальністю «журналістика»
Кожен ректор вищого навчального закладу має повноваження призначити творчий конкурс для вступу за спеціальністю «журналістика». Про це заявив у коментарі «Детектор медіа» Міністр освіти України Іван Вакарчук.
 
Нагадаємо, низка видань та громадських організацій звернулись до міністра із проханням скасувати рішення, яким журналістику було виключено з переліку творчих спеціальностей, для вступу на які проводиться творчий конкурс.
 
«Конкурс не скасований! Можливо, його варто було прописати в умовах. Ректори вищих навчальних закладів можуть його призначати, - зазначив Іван Вакарчук. – Власне, вони мали б провести творчий конкурс, адже журналістика – творча професія».
 
За словами Івана Вакарчука, він особисто повідомив керівниками вищих навчальних закладів про їхнє право призначати творчий конкурс: «Я вже з ними мав розмову і сказав: ”Це у ваших руках – будь ласка, проводьте”».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5343
Теги:
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
я
5907 дн. тому
а для чого ходити на ці пари, якщо твій викладач і рядка за своє життя не написав, Якщо ти знаєш, що дехто побачивши що у тебе є гроші буде довго псувати нерви аби щось витягти... я памятаю як на пари ходив шовковський і нині покійна ольга бура... під час сесії методистка бігала з їх заліковками по викладачах а їз самих ніхто і ніколи на парах не бачив...так що не треба нам про пари... в ІЖ все вирішують звязки і гроші
Морской
5911 дн. тому
А как поступить ребенку журналиста у которого сын пишет с 10 лет? Он всю область "ползком" прошел - более 300 заметок. Своих, а не папиных! Готов к любым творческим собеседованиям или конкурсам. Но слаб в химии и алгебре. Уже работает на летних каникулах. Он себя покажнт, только б "не только формально". Класный парень, не пожалеете.
Тео
5911 дн. тому
Ну от. Іспит, через який чиниться корупція, залишили! Всі задоволені?!?!?
5911 дн. тому
Якщо творчий конкурс буде справді творчим - написання матеріалу на визначену тему чи визначеного жанру в аудиторіїї, а не просто доробки, котрі, певно, варто брати до уваги, проте не заміщувати ними власне творчий конкурс
5911 дн. тому
до Я - на пари треба ходити журналістам практикам, тоді трійок не буде. Ользі - творчий конкурс це суцільна корупція. прийде літо і всі будуть плюватися від цього конкурсу. сподіваюся телекритика і про це напише. а ще краще щоб телекритика та інші ГО, які відстояли право на конкурс, попросилися бути громадськими контролерами на цьому конкурсі!
Ольга
5911 дн. тому
Слава Богу! А то фізкультура - з творчим конкурсом. а журналістика - без. просто прогавили у міністерстві. треба б довічно цей конкурс в умови для втсупу саме на журналістику й внести. Все-таки журналісти - молодці. Добились. Дістали тобто...
я
5911 дн. тому
призначайте конкурс, не призначайте, в Інституті журналістики хабарі як брали, так і братимуть... червоні дипломи отримуватимуть ті, хто за своє життя рядочка не написав і не напише, а журналісти- практики отримуватимуть в цьому Інституті трійки і плюватимуться, згадуючи про нього... Гидко...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду