Кабельники поскаржилися Генпрокуратурі та РНБОУ на Нацраду і збираються підвищувати абонплату

24 Жовтня 2008
21801
24 Жовтня 2008
09:14

Кабельники поскаржилися Генпрокуратурі та РНБОУ на Нацраду і збираються підвищувати абонплату

21801
Кабельники поскаржилися Генпрокуратурі та РНБОУ на Нацраду і збираються підвищувати абонплату
Асоціація «Укртелeмережа» скерувала до Генеральної Прокуратури України та Ради Національної безпеки та оборони України листи, у яких ідеться про дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв’язку з рішенням «Про невиконання провайдерами програмної послуги рішень Нацради та статей 40, 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
 
«Якщо припустити, що питання з оприлюднення регуляторних рішень Нацради є спірним і розглядається у судах України, то жодному підприємству (ліцензіату), наприклад, Донецької області дотепер не було надано жодного письмового припису із виконання цього рішення. На засідання Нацради з розгляду цього питання представники громадських об’єднань провайдерів запрошені не були та офіційних листів із цього приводу не отримували», - йдеться в листі.
 
Тим часом, як повідомила «Укртелемережа», кабельники будуть вимушені підвищити абонентську плату за кабельне телебачення. Це пов’язано із збільшенням курсу валюти, що призведе до зростання платежів іноземним правовласникам телепрограм. «У ще складнішій ситуації опинились українські дистрибутори зарубіжних телеканалів, у яких у договорах із операторами йде прив’язка до курсу Національного банку України. Різниця між курсом міжбанківської біржі, за яким купують валюту, та курсом НБУ повністю перекрила комісійну винагороду дистрибуторів, і результат їхньої роботи за останній місяць має негативне сальдо», - йдеться у повідомленні.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21801
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
JGH
5685 дн. тому
Интересно, что скажет Генеральная прокуратура. Последее время у нее "заплющені очі". На богато чого. І руки не доходять, чи ноги, ні до кабельників, ні до Нацради...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду