Журналістам «Обоза» не виплачують зарплатню. Бродський радить звільнятися

21 Жовтня 2008
12134
21 Жовтня 2008
16:11

Журналістам «Обоза» не виплачують зарплатню. Бродський радить звільнятися

12134
Журналістам «Обоза» не виплачують зарплатню. Бродський радить звільнятися
Журналістам інтернет-видання «Обозреватель» вже декілька місяців не виплачується у повному обсязі заробітна платня. Цю інформацію «ТК» отримала з неофіційних джерел.
 
За даними «ТК», проблеми почалися вже у липні, коли журналісти отримали лише частину грошей. Після цього виплати стали здійснюватися нерівномірно і не в повному обсязі. Спочатку це пояснювалося сезонним затишшям активності рекламодавців, звучали обіцянки про виплату заборгованостей за один-два тижні, потім будь-які пояснення припинились взагалі.
 
Наразі видання має перед окремими журналістами заборгованості близько 2000 доларів США і більше. Деякі працівники мають намір звільнятися. При цьому ведеться інтенсивне оновлення офісу видання, купуються нові меблі та техніка, а серед співробітників ходять чутки про прямий зв’язок погашення заборгованості з проведенням чи не проведенням дострокових виборів, а також про можливий продаж видання.
 
У свою чергу власник «Обозревателя» Михайло Бродський під час сьогоднішньої чат-конференції на сайті from-ua.com, підтвердив інформацію про проблеми у виданні та зв’язок погашення заборгованості з початком повноцінної виборчої кампанії: «Дійсно є проблеми, як і в усій країні. Як тільки... почнуться вибори, все і вирішиться. Все банально просто: вибори – це багато грошей, у будь-якому виданні». На питання про те, що станеться, якщо виборів не буде, він відповів: «Доведеться мені лізти у кубишку».
 
Сам проект «Обозреватель» Бродський охарактеризував як «беззбитковий», додавши, що «є сезонні коливання». Інформацію про можливий пошук інвестора для видання він при цьому заперечив. А на пряме питання про терміни погашення заборгованості Бродський відповів... порадою звільнитися: «...не мучте себе, звільняйтеся. І інших не мучте також».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12134
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сірко
5657 дн. тому
Ця морда хранцузька хоча б матрацами розраховувалась
Марко Фролів
5657 дн. тому
Свідєтєлю: Без проблем! Можу дати прямий є-мейл мого київського товариша, про якого я розповідав - можете самі у нього уточнити - де у мене в коменті була фантазія.
Эдуард
5657 дн. тому
Да что здесь говорить: Бродский - просто удод и урод. Что там делают на "Обозе" такие, как Лебедева, лично мне совершенно непонятно. Я там знаю некоторрых ребят - отличная команда. Почему они не встанут и не скажут? Или всей шарой не грохнут дверьми? Что бы сказал Бродский, если бы весь "Обоз" уволился? Набрал бы новых? Бродский уже совсем мордой не только в экран, но и в дверь не влазит, а денёг у него типа нету. Офигеть!
Марко Фролів
5657 дн. тому
Найцікавіше, що "Обоз" не тільки не виплачує зарплатню, а ще й на цьому фоні набирає нових людей. У мене добрий знайомий журналіст-документальщик пішов туди працювати на початку жовтня редактором відділу економіки і жодна людина його не попередила, що у них такий нахрап з зарплатою (ну, хто б там попереджав?). Він розповідав, що коли почув від бухгалтера, що зарплати йому не бачити місяця три - у нього був шок - у кишені лишилися копійки, а вдома - двоє малих дітей. А заробити на боці чи фрілансом - ніяк не можна, бо робота редактора змушує сидіти вісім годин за компом і наповнювати розділ. Тож він зібрався і пішов звідти. Ясна річ, йому ніхто не виплатив за ті пару тижнів, що він працював, а пообіцяли заплатити колись, як будуть гроші. При тому, він говорив, що брали не тільки його, а й іще інших нових працівників. Резонне питання - куди вони їх беруть?
элка
5657 дн. тому
Бродский живет по принципу "вот такое я г...но и клоун. Что с меня взять?"
бумбараш
5657 дн. тому
мдям. а что ему против скажешь? хозяин - барин. хотя есть еще суд...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду