detector.media
21.10.2008 16:11
Журналістам «Обоза» не виплачують зарплатню. Бродський радить звільнятися
Журналістам «Обоза» не виплачують зарплатню. Бродський радить звільнятися
Журналістам інтернет-видання «Обозреватель» вже декілька місяців не виплачується у повному обсязі заробітна платня. Цю інформацію «ТК» отримала з неофіційних джерел.
 
За даними «ТК», проблеми почалися вже у липні, коли журналісти отримали лише частину грошей. Після цього виплати стали здійснюватися нерівномірно і не в повному обсязі. Спочатку це пояснювалося сезонним затишшям активності рекламодавців, звучали обіцянки про виплату заборгованостей за один-два тижні, потім будь-які пояснення припинились взагалі.
 
Наразі видання має перед окремими журналістами заборгованості близько 2000 доларів США і більше. Деякі працівники мають намір звільнятися. При цьому ведеться інтенсивне оновлення офісу видання, купуються нові меблі та техніка, а серед співробітників ходять чутки про прямий зв’язок погашення заборгованості з проведенням чи не проведенням дострокових виборів, а також про можливий продаж видання.
 
У свою чергу власник «Обозревателя» Михайло Бродський під час сьогоднішньої чат-конференції на сайті from-ua.com, підтвердив інформацію про проблеми у виданні та зв’язок погашення заборгованості з початком повноцінної виборчої кампанії: «Дійсно є проблеми, як і в усій країні. Як тільки... почнуться вибори, все і вирішиться. Все банально просто: вибори – це багато грошей, у будь-якому виданні». На питання про те, що станеться, якщо виборів не буде, він відповів: «Доведеться мені лізти у кубишку».
 
Сам проект «Обозреватель» Бродський охарактеризував як «беззбитковий», додавши, що «є сезонні коливання». Інформацію про можливий пошук інвестора для видання він при цьому заперечив. А на пряме питання про терміни погашення заборгованості Бродський відповів... порадою звільнитися: «...не мучте себе, звільняйтеся. І інших не мучте також».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY