Прес-служба Президента пояснила, чому не запросила «Экономические известия» и «Власть денег»

21 Жовтня 2008
21566
21 Жовтня 2008
12:17

Прес-служба Президента пояснила, чому не запросила «Экономические известия» и «Власть денег»

21566
Прес-служба Президента пояснила, чому не запросила «Экономические известия» и «Власть денег»

Прес-служба Президента України Віктора Ющенка надала «Детектор медіа» офіційний коментар щодо причин відмови у запрошенні певних друкованих ЗМІ на круглий стіл за участю глави держави. Наводимо коментар повністю:

 
«На зустріч журналістів українських економічних видань з Президентом України, що відбудеться 21 жовтня, було запрошено ЗМІ, які упродовж останніх півроку робили запити щодо ексклюзивних інтерв’ю із Главою держави. Всі вони погодилися на формат круглого столу.
 
До речі, за побажанням самих журналістів, такий круглий стіл є зручним для спілкування за умови участі у ньому не більше п’яти-шести учасників. 
 
Будь-які заяви про упередженість Секретаріату Президента до окремих видань не є обґрунтованими. Нагадуємо, що «Экономические известия» брали участь у подібній зустрічі із Главою держави, що відбулася першого листопада 2007 року і була присвячена енергетичній політиці. І тоді інші ЗМІ не вдалися до виголошення пафосних заяв. Адже принцип ротації видань у спілкуванні з Главою держави є загальноприйнятою світовою практикою.
 
Прес-служба Президента України налаштована на співпрацю і порозуміння з колегами-журналістами. Відтак очікуємо, що спеціальні кореспонденти окремих видань, і зокрема «Экономических известий», надаватимуть перевагу безпосередній комунікації із прес-службою, замість безплідних дискусій через інтернет-видання».
 
Як повідомляла «ТК», спеціальному кореспонденту «Экономических известий» Олександру Дубинському відмовили в акредитації на зустріч ділових ЗМІ із Президентом, оскільки його газета нібито  «низько рейтингова».  
 
Як повідомила «Детектор медіа» бренд-менеджер тижневика «Власть денег» Оксана Половина, цьому тижневику також відмовили в запрошенні. «Як мені пояснила Марина Томко (відповідає за організацію круглих столів), запросили тих, хто подавав багато запитів на інтерв'ю із Президентом -- от вирішили їх задовольнити. Відповідь здивувала», - каже пані Половина. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21566
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5675 дн. тому
что-то я не помню, что бы "Дело" про президента и премьера что-то "лизоблюдское" писала, только хаят да и "Коммерс" тоже
хехе
5675 дн. тому
пригласили оранжевых лизоблюдов
eizvestia.info
5675 дн. тому
Все подробности на новом сайте eizvestia.INFO
5675 дн. тому
Все ясно, не пиарили Президента. Таких не пускают на круглые столы, только ручных
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду