У Харкові бізнесмен напав на журналіста

15 Жовтня 2008
10825
15 Жовтня 2008
16:48

У Харкові бізнесмен напав на журналіста

10825
У Харкові бізнесмен напав на журналіста
16 жовтня у Харкові трапився інцидент між членом ради міської партійної організації «Наша Україна», директором компанії «Інвестор ЕлітБуд» Олексієм Ніловим та журналістом медіагрупи «Городской ДоZор» Олексієм Чеботарьовим. 
 
Як повідомляє сайт «Городской ДоZор», інцидент стався після наради міської партійної організації «НУ» в будівлі банку «Базис» по вулиці Сумській, 88. Активісти партії, члени міської та регіональної контрольно-ревізійних комісій та журналісти, котрих не пустили на засідання, на вулиці під під’їздом банку чекали на голову міської партійної організації Андрія Руденка, щоб поставити йому низку запитань. 
 
Як повідомляється, коли з будівлі вийшов Олексій Нілов, до нього підійшов Андрій Чеботарьов, представився, пред’явив посвідчення, поставив запитання стосовно присутності Нілова на засіданні, а також причин того, чому останнє проводиться за зачиненими дверима. За словами Андрія, з боку Нілова прозвучала «хамська відповідь», аналогічним чином – грубо і не по суті – він відповів на повторно поставлене запитання. Після цього журналіст сфотографував Олексія Нілова, на що останній зреагував бурхливо. 
 
«Одразу після кадру він кинувся до мене, виплеснув півлітрову пляшку води мені прямо в об’єктив фотокамери, грубо відштовхнув мою ліву руку і, лаючись на чому світ стоїть, сів до своєї машини і поїхав», – згадує Андрій Чеботарьов.  
 
Повідомляється, що по гарячих слідах подано заяву до міліції за фактом особистої образи, спроби псування особистого майна, а також перешкоджання професійній діяльності журналіста. 
 
«Детектор медіа» намагається отримати коментарі від Олексія Нілова.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10825
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sorgen
5679 дн. тому
Журналіст був при виконанні своїх службових обовязків. А депутат - публічна особа. Він пішов на цю роботу усвідомлюючи, що треба бути відкритим перед суспільством. Тож публічну особу фотографували у публічному місці, а не, скажімо, у туалеті чи роздягальні чи іншому приватному кутку. Що ж до нападу на представників ЗМІ є стаття 45-1 у Законі "Про інформацію" та 171 стаття у Криміналоьному кодексі. Нехай представники влади не забувають, що доки вон на посадах, вони ЗОБОВЯЗАНІ бути відкритими перед суспільством, якому служать. А журналісти - це очі, вуха та уста суспільства, які постійно високі "бонзи" намагаються якимось чином прикрити.
Anti-Medvedchuk
5680 дн. тому
Цей Чеботарьов грубо порушив закон, не спитавши дозволу на фотографування людини. Отже у разі суду, журналіста оштрафують. Взагалі, цей інцидент - один із запланованих Медведчуком (при попустительсьві БЮТу) провокацій проти людей Ющенка ("Наша Україна"), які розгортаються по всій країні. Слідкуйте за наступними інцидентами з ніби-то журналістами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду