Редактор полтавської газети заявляє, що був незаконно затриманий міліцією

15 Жовтня 2008
7444
15 Жовтня 2008
12:38

Редактор полтавської газети заявляє, що був незаконно затриманий міліцією

7444
Редактор полтавської газети заявляє, що був незаконно затриманий міліцією
Редактор полтавської газети «Приватна справа» Анатолій Банний заявляє про його незаконне затримання співробітниками міліції і застосування до нього спецзасобів. Як повідомляє УНІАН, про це Анатолій Банний сказав сьогодні журналістам.
 
Зокрема, за словами пана Банного, міліціонери затримали його вчора при виконанні ним професійних обов`язків під час мітингу біля пам`ятника Леніну в Полтаві. Редактор газети спробував сфотографувати момент затримання патрульними одного з активістів «Тризуба». Міліціонери, за словами Анатолія Банного, спробували вирвати в нього фотоапарат, але він встиг передати його своїм знайомим. Тоді, стверджує журналіст, його повалили на землю, наділи наручники, кілька разів ударили і затягли у «воронок». Там він просидів майже дві години в наручниках, після чого його відвезли в Октябрський райвідділ міліції.
 
Протокол про затримання не склали, стверджує Анатолій Банний, а через деякий час повезли в Полтавський наркодиспансер, де провели експертизу на предмет вживання ним алкоголю. Лікар підтвердив, що журналіст тверезий. Після цього його відпустили.
 
За повідомленням «Обкому», Анатолій Банний звернувся до служби внутрішньої безпеки зі скаргою на самоуправство працівників міліції, а також повідомив про інцидент помічника міністра МВС з прав людини Антоніну Стучилову. Обидва відомства почали перевірку.
 
Зі свого боку голова відділу зв’язків із громадськістю ГУМВС України у Полтавській області Юрій Сулаєв сказав у коментарі «ТК», що міліціонери діяли «у суворій відповідності до закону». За словами пана Сулаєва, безпосередньо перед подією наряд патрульно-постової служби затримав хлопця, котрий намагався нанести на пам’ятник Леніну малюнок червоною фарбою з балончика. Анатолій Банний, який перебував поряд, зробив близько десятка знімків міліціонерів і затриманого, при цьому «ніхто його не чіпав». Після цього на місце прибули ще декілька нарядів ППС, направлені черговим до пам’ятника Леніну для запобігання можливим провокаціям, і один з офіцерів попросив журналіста відійти трохи далі.
 
«На цю вимогу Анатолій почав вести себе агресивно, ображати співробітника міліції, відмовився пред’явити посвідчення. Виникла суперечка, а потім журналіст вчинив опір працівнику міліції. За участі присутніх на місці цивільних осіб вдалося заспокоїти Анатолія, і його, як затриманого, було доставлено до Жовтневого райвідділу... Формально цю особу затримано за невиконання вимог співробітника міліції» - повідомив Юрій Сулаєв. При цьому, за його словами, на землю журналіста ніхто не валив і не бив, і всі події зафіксовано камерою спостереження біля пам’ятника Леніну. Також пан Сулаєв спростував інформацію про відсутність протоколу про затримання, і підтвердив факт звернення журналіста до служби внутрішньої безпеки.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7444
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду