Карикатури на пророка Мухаммеда – тепер у Росії

14 Жовтня 2008
10321
14 Жовтня 2008
19:51

Карикатури на пророка Мухаммеда – тепер у Росії

10321
Карикатури на пророка Мухаммеда – тепер у Росії

Рада муфтіїв Росії заявила, що російські мусульмани з обуренням сприйняли факт передруку карикатур на пророка Мухаммеда у журналі «Русcкий Newsweek», повідомляє Lenta.ru.

 
У номері від 29 вересня 2008 року редакція опублікувала низку матеріалів про європейських мусульман із загальним заголовком «Мусульман стали боятись сильніше». У журналі також передруковані карикатури на пророка Мухаммеда із данської газети Jyllands-Posten. Нагадаємо, у 2005 році публікація цих карикатур призвела до масових заворушень серед мусульман у багатьох країнах, а їх авторам погрожували смертю радикальні ісламістські організації.
 
«Такі публікації є тяжкою образою релігійних почуттів кожного мусульманина, як і будь-яка образа святинь для послідовників усіх релігій. Такі публікації мають переслідуватись за законом, оскільки можуть призвести до серйозного міжконфесійного конфлікту», - йдеться у заяві Ради муфтіїв. Автори заяви зазначають, що найближчим часом відділ боротьби з екстремізмом Генеральної прокуратури Російської Федерації займеться перевіркою за фактом публікації карикатур у журналі «Русcкий Newsweek».
 
Тим часом, як повідомляє російське інформаційне агентство «Інтерфакс», головний редактор журналу Михайло Фішман від імені редакції вибачився перед усіма, кого могла образити ця ілюстрація. «Ми не мали на увазі якоїсь провокації або виклику. Ми хотіли б наголосити, що не мали на меті за допомогою цієї публікації знов привернути увагу до прикрої теми, яка виникла у Європі три роки тому», - сказав він, додавши, що це мало б бути очевидно із самої статті, опублікованої в журналі. Редактор визнає, що з боку редакції було помилкою «не приділити достатньої уваги підготовці довідкового матеріалу».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10321
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
илья резник
5643 дн. тому
А не зарезать ли к свиньям кошерным пару муфтиев -и нарисовать об этом с натуры карикатуры?
Он-Люблю кино
5672 дн. тому
В десятку! Согласен
люблю кино
5672 дн. тому
А вам не кажется, что только за то , что мусульмане называют всех остальных НЕВЕРНЫМИ( неверными-чему,кому или зачем, мы не берем религиозный аспект) - все (не мусульмане) должны на них очень сильно обидеться. Я - пассивный милитарист, но простите уже достало, что мировая общественность постоянно извиняется перед мусульманами за печатные материалы, книги, статьи,фильмы и пр.виды творческой деятельности. Ах! мы обиделись,как не хорошо- сейчас мы их накажем терактиком, чтобы боялись...Просто не мусульманская община, а кисейные барышни. Удобно,выискивать во всем "скрытый подтекст"?!! или это кому-то очень выгодно. Мы же не обижаемся , когда шутят над эстонцами,хохлами, евреями, кацапами, американцами,чукчами... все понимают,что где-то это шутка, где-то юмор, где-то здоровый сарказм... Почему-то мне кажется ,что большая часть мусульман прекрасно может жить в современном мире "не закатывая истерик". А вот небольшая группа.....- уважаемые мусульмане,Вас никто не обижает!!!!,не нравится - не смотрите(фильмы), не читайте(статьи,книги, и пр.). Читайте КОРАН-молитесь,живите в мире, и радуйтесь каждому прожитому дню......
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду