Газета «2000» позивається до Президента, його Секретаріату та Андрія Кислинського

6 Жовтня 2008
24681
6 Жовтня 2008
09:00

Газета «2000» позивається до Президента, його Секретаріату та Андрія Кислинського

24681
Газета «2000» позивається до Президента, його Секретаріату та Андрія Кислинського
6 жовтня в Печерському райсуді Києва відбудеться судове засідання за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації, який газета «2000» подала до Президента України, Секретаріату глави держави і заступника глави Секретаріату Андрія Кислинського. Про це повідомляє «ПіК України» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».
 
Згідно з повідомленням видання, суть позову полягає в такому. 21 серпня 2008 р. на офіційному сайті Президента України з'явилося повідомлення під заголовком «Систематична підтримка «п'ятої колони» в Україні є викликом усім національно-демократичним силам», в якому Кислинський заявив, що «2000» є організатором конференції «Україна–Росія: проблемні сторінки спільної історії». Також за словами Кислинського, фінансує захід РФ, і «не є таємницею прямий зв’язок цієї програми зі Службою зовнішньої розвідки РФ», повідомляє ProUA.

У повідомленні редакції газети, на яке посилається видання, сказано: «Оскільки тижневик «2000» жодного відношення до вищезгаданої конференції не має і не був її організатором, ми були змушені звернутися до суду з позовною заявою, в якій попросили визнати публікацію недостовірною, зобов'язати відповідачів опублікувати відповідне спростування на сайті Глави держави і стягнути з відповідачів 100 тис. грн як відшкодування моральної шкоди».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24681
Читайте також
20.10.2008 11:24
Роман Головенко, Інститут масової інформації
23 246
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Баррет М82А1
5685 дн. тому
Да мы может как-то и без суда справимся. Мовсем гэбня заманала, ее за стол, а оно, из Канады вернувшись, и ноги на стол. Сидело бы в своём Китае, как когда было в совковой резидентуре
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду