Британського журналіста Саймона Пірані не пустили в Росію

25 Вересня 2008
20924
25 Вересня 2008
16:05

Британського журналіста Саймона Пірані не пустили в Росію

20924
Британського журналіста Саймона Пірані не пустили в Росію
Британському журналісту Саймону Пірані, який прибув до московського аеропорту «Домодедово» з Лондона, відмовили у в’їзді в Росію, незважаючи на наявність у нього багаторазової візи, повідомляє Лента.ру.
 
За інформацією анонімного джерела у російській прикордонній службі, прикордонники «виконали розпорядження відповідних компетентних органів», перешкоджаючи в’їзду Пірані на територію країни. Журналіст звернувся до російської влади з листом, у якому просить пояснити причини таких дій. У листі зазначено, що в акті, складеному в аеропорту, було зазначено, що він не має права на в’їзд у Росію на підставі статті 27 федерального закону «Про порядок в’їзду та виїзду…».
 
Ось текст статті:
 
"Въезд в Российскую Федерацию иностранным гражданам или лицам без гражданства не разрешается в случаях, если:
· 1) это необходимо в целях обеспечения безопасности государства;
· 2) в период своего предыдущего пребывания в Российской Федерации они были осуждены в соответствии с законодательством Российской Федерации за совершение тяжкого или особо тяжкого преступления либо в период предыдущего пребывания были выдворены за пределы Российской Федерации в принудительном порядке, - в течение пяти лет после отбытия наказания за совершенное преступление или в течение одного года со дня выдворения в принудительном порядке;
· 3) они не представили документы, необходимые для получения российской визы в соответствии с законодательством Российской Федерации, - до их представления;
· 4) они ходатайствуют о российской визе на срок более трех месяцев и не представили сертификат об отсутствии у них ВИЧ - инфекции, - до представления такого сертификата".
 
З 1990 року Саймон Пірані регулярно бував у Росії. За його словами, ніхто з посадових осіб не зміг поясити йому, на яких підставах його не пускають у цю країну. Він вважає, що заборона може бути пов’язана із його активним спілкуванням із опозиційними активістами.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20924
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду