Вінт Серф назвав «проблему-2010»: ІР-адреси скінчаться

25 Вересня 2008
15559
25 Вересня 2008
13:27

Вінт Серф назвав «проблему-2010»: ІР-адреси скінчаться

15559
Вінт Серф назвав «проблему-2010»: ІР-адреси скінчаться
Ресурс ІР-адрес, що закріплюються за кожним комп’ютером у мережі Інтернет, буде вичерпаний у 2010 році. Про це заявив газеті The Daily Telegraph засновник Інтернету Вінт Серф.
 
Після цього, за словами Серфа, функціонування інтернету опиниться під загрозою, і деякі комп'ютери не матимуть можливості ввійти в мережу. «Це те саме, як якби закінчились телефонні номери: без вільних номерів ви не можете залучати нових абонентів», - пояснив читачам видання Вінт Серф. На його думку, слід негайно подбати про підготовку до переключення мережі на нову систему адрес.
 
У 1977 році, коли Інтернет був заснований, за системою ІРv4 доступними були 4,2 мільярди ІР-адрес. Кожна з цих адрес складається з 32 бінарних чисел. Нова система – IPv6 – існує вже десять років і вже використовується в Японії для зв’язку між датчиками сейсмічної активності. Адреса ІРv6 складається з 128 бітів та має на багато порядків більшу кількість доступних варіантів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15559
Читайте також
24.10.2008 19:57
Владимир Санин, OpenSpace.ru
20 475
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
max10
5605 дн. тому
Mac OS X так само підтримує IPv6, причому давно. От зараз дивлюсь у свої мережеві налаштування і бачу окрім свого звичайного IP ще й відповідний IPv6 (правда, не знаю, як він визначився;)). Гадаю, проблема у мільйонах серверів і комутаторів, котрі функціонують по-старому і вимагають не лише софтового, а й апаратного переоснащення. Прошу вибачити за можливу неточність формулювання, адже я не фахівець;)
5697 дн. тому
Ну Лінукс підтримує IPv6 років з 10, а вінда - з вісти теж почала. Проблема може бутьлише зі старими компами, та й то не факт.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду