Мороз знову стверджує про причетність Кучми до справи Ґонґадзе

23 Вересня 2008
7760
23 Вересня 2008
11:14

Мороз знову стверджує про причетність Кучми до справи Ґонґадзе

7760
Мороз знову стверджує про причетність Кучми до справи Ґонґадзе

Лідер Соцпартії Олександр Мороз досі вважає екс-президента Леоніда Кучму причетним до зникнення журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це він сказав перед своїм допитом у цій справі в Генпрокуратурі у вівторок, повідомляє «Українська правда».

Зокрема на запитання, чи досі він вважає Кучму причетним до вбивства Ґонґадзе, Мороз відповів:

«Я і тоді, піднявши протоколи засідань Верховної Ради та всі свої публікації, ніде не вживав слова «вбивство» стосовно Кучми, стосовно його причетності. Я казав, що він причетний до зникнення Ґонґадзе. Я давав доручення з цього приводу, контролював хід цієї справи – і це абсолютна правда», - сказав він.

Мороз також додав, що досі довіряє екс-майору Держохорони Миколі Мельниченку, і закликав прискорити проведення міжнародної експертизи його записів.

«Немає ніяких підстав не вірити тому, що є на плівках, коли мова йде про оригінали. Я ж не даю оцінку діям Мельниченка, він зробив те, що зробив. Але те, що він надає – це абсолютно об’єктивні речі. І до тих пір, поки прокуратура не долучить (в якості доказу) до справи, навіть якщо не самі плівки, а факти на них зафіксовані, до тих пір не буде ясності», - переконаний він.

Також Мороз продовжує наполягати на тому, що Генпрокуратура «вже вісім років імітує» розслідування справи журналіста Георгія Ґонґадзе.

Мороз сказав, що слідчий зателефонував йому напередодні ввечері і попросив прийти у вівторок, на що лідер СПУ погодився. Мороз також дожав, що слідчий не повідомляв йому, чи відкрилися у справі нові обставини у зв’язку з цим допитом.

«На мій погляд, всі обставини зрозумілі. По суті справа була розслідувана ще до її початку, якби бажання було – уже б давно можна було все з’ясувати», - переконаний він.

«На мій погляд, уже восьмий рік тягнеться не слідство, а імітація слідства і ясно, що воно (розслідування) блокується владою, верховною владою», - заявив лідер соціалістів.

Мороз пообіцяв відповісти на всі запитання слідчого, однак сумнівається, «що може додати щось нове».

«Треба мати на увазі, що багато фігурантів справи пішли на той світ і всі за дивних обставин. Мені здається, що і це б мало цікавити прокуратуру, якщо говорити про з’ясування істини. А коли ставиться завдання якимось чином замаскувати справу, то тоді ми роками слухаємо запитання, наприклад: "А як були здійснені записи?" А біс його знає, як вони були. – запитайте майора Мельниченка, він розкаже», - додав Мороз.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7760
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду