Верховний суддя Саудівської Аравії дозволив убивати власників «аморальних» телеканалів

17 Вересня 2008
7650
17 Вересня 2008
09:05

Верховний суддя Саудівської Аравії дозволив убивати власників «аморальних» телеканалів

7650
Верховний суддя Саудівської Аравії дозволив убивати власників «аморальних» телеканалів
Верховний суддя Саудівської Аравії заявив, що власників супутникових телеканалів, які транслюють аморальні програми, можна вбивати, повідомляє російське видання «Газета».
 
Шейх Саліх Ібн аль-Лухейдан сказав, що аморальні розважальні телепрограми сприяють розбещенню суспільства, в ефірі державної радіостанції. Він відповідав на запитання слухача, який поцікавився його думкою про програми із напівоголеними учасницями, що демонструються під час священного для мусульман місяця Рамадан.
 
«Нема жодних сумнівів у тому, що ці програми завдають величезної шкоди, а власники каналів винні так само, як ті, хто їх дивиться, - сказав суддя. – Цілком законно вбивати тих, хто сприяє моральному розкладенню суспільства, якщо це зло не можна зупинити іншими способами».
 
На Близькому Сході працюють десятки комерційних супутникових телеканалів, які дивляться мільйони людей. На думку аналітика з арабського світу корпорації Бі-бі-сі Магді Абдельхаді, враховуючи становище верховного судді в країні, це висловлювання слід брати до уваги, оскільки думка духовних лідерів є важливою для світської влади країни.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду