detector.media
17.09.2008 09:05
Верховний суддя Саудівської Аравії дозволив убивати власників «аморальних» телеканалів
Верховний суддя Саудівської Аравії заявив, що власників супутникових телеканалів, які транслюють аморальні програми, можна вбивати, повідомляє російське видання «Газета».
 
Шейх Саліх Ібн аль-Лухейдан сказав, що аморальні розважальні телепрограми сприяють розбещенню суспільства, в ефірі державної радіостанції. Він відповідав на запитання слухача, який поцікавився його думкою про програми із напівоголеними учасницями, що демонструються під час священного для мусульман місяця Рамадан.
 
«Нема жодних сумнівів у тому, що ці програми завдають величезної шкоди, а власники каналів винні так само, як ті, хто їх дивиться, - сказав суддя. – Цілком законно вбивати тих, хто сприяє моральному розкладенню суспільства, якщо це зло не можна зупинити іншими способами».
 
На Близькому Сході працюють десятки комерційних супутникових телеканалів, які дивляться мільйони людей. На думку аналітика з арабського світу корпорації Бі-бі-сі Магді Абдельхаді, враховуючи становище верховного судді в країні, це висловлювання слід брати до уваги, оскільки думка духовних лідерів є важливою для світської влади країни.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY