Леся Ґонґадзе закликає не спекулювати ім'ям її сина

16 Вересня 2008
6540
16 Вересня 2008
09:21

Леся Ґонґадзе закликає не спекулювати ім'ям її сина

6540
Леся Ґонґадзе закликає не спекулювати ім'ям її сина
16 вересня у Львові відбудеться вечір пам'яті Георгія Ґонґадзе. Акцію організовують журналісти і громадські діячі. Проте матері загиблого журналіста там не буде. В інтерв'ю «Німецькій хвилі» вона повідомила, що проти заходів вшановування пам'яті її сина.
 
За задумом організаторів, учасники вечора пам'яті повинні пройти пішою ходою зі свічкою у руці центральною площею міста до дерева Ґонґадзе. Організатори попереджають, жодних політичних виступів, промов і символіки. Проте Леся Ґонґадзе закликає не спекулювати ім'ям її сина і проводити вечір пам'яті всіх загиблих журналістів.
 
«Я не бачила свого сина мертвим, я не можу йти на цей мітинг, де зі свічками поминають мого сина. Те, що я бачила, не належить синові. Свідоцтва про смерть немає, нічого не немає», - вкотре повторила Леся Ґонґадзе. Втім, найбільше мати обурює звання Героя України посмертно, яке Гії дав Президент у 2005 році.
 
«Я говорила Президенту, не потрібно цього робити. Якщо ви це зробите, я судитимуся проти держави Україна. Він героїчного нічого не зробив, він виконував свій професійний обов'язок. У мене немає документа, що він нагороджений посмертно, я б вже подала до Європейського суду, за те, що не похована людину, не встановлено, де мій син, а роблять його героєм. Це принижує Україну», - зазначила мати.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6540
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду