Антимонопольний комітет вимагає від «Волі» відкласти «оцифровування» до 2009 року

11 Вересня 2008
15880
11 Вересня 2008
10:23

Антимонопольний комітет вимагає від «Волі» відкласти «оцифровування» до 2009 року

15880
Антимонопольний комітет вимагає від «Волі» відкласти «оцифровування» до 2009 року
Антимонопольний комітет України України офіційно рекомендував ЗАТ «Воля-Кабель» відстрочити термін переходу на цифрове мовлення не менш, ніж до 30 квітня 2009 року. Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
 
«Відтак у абонентів, які ще не перейшли на цифровий формат, має бути можливість користуватися послугами кабельного телебачення в аналоговому форматі», - роз’яснюють автори повідомлення. Нагадаємо, переведення абонентів на так званий «цифровий пакет» супроводжується вимкненням аналогового сигналу.
 
Водночас, Комітет звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України щодо необхідності погодити перенесення терміну переходу ЗАТ «Воля-Кабель» на цифрове мовлення, який збігав 1 лютого 2009 року. Це дозволить як абонентам, так і провайдеру краще підготуватися до зміни формату мовлення.
 
Даним рекомендаціям передувало детальне дослідження, яке провів Комітет, реагуючи на скарги мешканців Оболонського району столиці щодо дій ЗАТ «Воля-Кабель».
 
«Антимонопольний комітет із розумінням ставиться до необхідності впровадження перспективних технологій в кабельному телебаченні. Проте ми жорстко наполягаємо на тому, щоб цей процес відбувався цивілізовано, в рамках закону, із чітким дотриманням прав споживачів, адже за порушення цього доведеться відповідати. Ми вимагаємо, аби компанія «Воля-Кабель» якнайшвидше виконала наші рекомендації, покликані захистити інтереси киян, та розраховуємо на виважену позицію Нацради у цьому питанні. Іншого ми не вбачаємо», — зазначив Перший заступник Голови Комітету Юрій Кравченко.
 
Наразі, йдеться у повідомленні, Комітет продовжує розгляд справи щодо правомірності дій ЗАТ «Воля-Кабель» на ринку доступу до телепрограм. Остаточну оцінку діяльності провайдера Комітет надасть за результатами розслідування та виконання рекомендацій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15880
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
URI
5690 дн. тому
На заре своего становления "Воли", были уничтожены все антены в многоэтажках - это "Же" не спроста и после этого началась массовая окупация по навязыванию кабельного чуда. Поначалу стыковались цены. ну а потом "остапа" понесло и на сегодняшний день аргументированных объяснений нет, то на что они ссылаются( проэкт 2006г., постановление, решение 2007г.). И не смотря что этот вопрос не решён на сегодняшний день с антимонопольным комитетом (конец октября 2008г.) продолжают рассылать квитанции с новыми тарифами таким образом нарушая всё что можно нарушить, а то что в них пишется-"детский сад вторая четверть" (сентябрь-октябрь). Таким образом могилу которую они себе роют (в условиях рынка) становится всё глубже!!!!!
5729 дн. тому
Воля - не монополист с некоторых пор. У меня в многоэтажке в эти выходные побывали уже третьи по счету "новые аналоговые кабельщики", проложили через весь дом кабель. Воля роет себе могилу, расчитывая на инертность своих клиентов и не понимая, что для многих по прежнему есть разница между 60 и 30 гривнами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду