Українська служба Бі-Бі-Сі проводить четверту літературну премію «Книга року Бі-Бі-Сі»

10 Вересня 2008
13705
10 Вересня 2008
18:02

Українська служба Бі-Бі-Сі проводить четверту літературну премію «Книга року Бі-Бі-Сі»

13705
Українська служба Бі-Бі-Сі проводить четверту літературну премію «Книга року Бі-Бі-Сі»

Українська служба Бі-Бі-Сі оголошує про проведення четвертої літературної премії «Книга року Бі-Бі-Сі».

Як повідомляється, у 2008 році список книжок, що братимуть участь у Премії, буде оголошено 12 вересня у Львові на Форумі видавців, під час прямого ефіру програми Бі-Бі-Сі «Добрий вечір з Лондона».

Програма виходить в ефір з 9 до 10 вечора на радіо Ера-ФМ, на хвилях інших ФМ-партнерів Бі-Бі-Сі по всій Україні, на середніх хвилях у Києві (594 кГц) і Харкові (612 кГц), а у Львові – також на радіо «Львівська хвиля».

Одночасно список книжок-учасниць буде опубліковано на вебсайті bbc.ua.

Повідомляється, що правила заходу подібні дол Букерівської премії. Видавництва самі пропонують організаторам до трьох найменувань сучасної української прози, виданої вперше від вересня 2007 року по вересень 2008-го. В свою чергу організатори залишають за собою право назвати до трьох найменувань книжок будь-якого видавництва.

Склад журі цього року такий:

Богдан Бенюк, актор театру Франка,

Марічка Бурмака, співачка й автор пісень.

Ольга Герасим’юк, телеведуча каналу 1+1.

Андрій Куликов, колишній журналіст на Бі-Бі-Сі, а тепер телеведучий каналу ICTV.

Світлана Пиркало, продюсер Української служби Бі-Бі-Сі – знову буде адміністратором премії.

Організатори обіцяють прочитати всі книжки з «лонг-ліста» премії і обговорити їх у ефірі Бі-Бі-Сі. У тому ж таки прямому ефірі буде обрано шорт-лист, або ж короткий список - п’ятірку найкращих, на думку журі, книг. Їхні видавництва отримають наклейки «П’ятірка року Бі-Бі-Сі» для подальших накладів цих книг.

Під кінець року з короткого списку буде визначено книгу-переможця премії «Книга року Бі-Бі-Сі 2008». Автор книги отримає еквівалент 1000 фунтів стерлінгів.

Водночас уже вдруге цього року пройде конкурс читацьких рецензій. Оголосивши «довгий список» учасників «Книги року Бі-Бі-Сі», організатори запросять всіх читачів, окрім близьких родичів співробітників компанії та членів журі, писати рецензії на ці книги. Участь можуть брати як рецензенти-любителі, так і професійні критики.

З адміністратором конкурсу Світланою Пиркало можна зв’язатися за телефоном 8067 812 4750 та імейлом svitlana@gmail.com. Світлана Пиркало буде присутня на Львівському форумі, і перебуватиме в Україні до 20 вересня. Після цього їй можна дзвонити за номером +44 7979 801522.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду