Канал «Россия» в Криму знімає фільм «Севастополь. Возвращение домой»

5 Вересня 2008
12050
5 Вересня 2008
05:04

Канал «Россия» в Криму знімає фільм «Севастополь. Возвращение домой»

12050
Канал «Россия» в Криму знімає фільм «Севастополь. Возвращение домой»
Знімальна група російського державного телеканалу «Россия» (Всеросійська державна телерадіокомпанія) працює на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя над документальним фільмом під назвою «Севастополь. Возвращение домой». Це повідомлення кримської україномовної газети «Кримська світлиця» набуло резонансу в українських та російських медіа.
 
Про цей факт згадується у статті «Про залежно-незалежний Севастополь, або де шукати дармовий сир», опублікованій у випуску газети від 29 серпня 2008 року. Наводимо повну цитату з цього матеріалу:  
 
«У тих же новинах купленого регіоналами телебачення 24 серпня з’явилася знімальна група з РТР (проект російського продюсерського центру Олександра Любимова), котра, так знову збіглося, прибула до Севастополя на зйомки фільму, присвяченого, зі слів режисера, Угоді про дружбу та співпрацю України й Росії, яка має бути або пролонгованою у жовтні, або припинити своє існування. У Росії зараз, як виявляється, що попи, що актори – усі займаються політикою.
 
Прибувши до Севастополя, група замість зйомок почала ходити по мітингах, дивуючись, що в Україні можна собі дозволити все, що завгодно. “В России этого нет. Люди не высказывают свое мнение открыто. Мы увидели здесь проблему растущего украинского национализма....»

Зростання нашого націоналізму не завадило творчій групі висловитися на міському телебаченні з приводу Указу чинного Президента держави: «Сейчас вдруг Ющенко придумал, что российские корабли не должны возвращаться в Севастополь. А потом они вернулись и мы решили назвать фильм «Севастополь. Возвращение домой». Это название емкое. Севастополь должен вернуться домой. Мы хотим, чтобы фильм оживил российские души. Очень много об этом говорит Затулин, употребляя термин «Третья оборона Севастополя».

Й справді, змістовна назва, сміливі затулінські ідеї, а ще безвідповідальна українська влада, що дозволяє на своїй території все що завгодно – від висловлювань до дій».
 
В інших джерелах (зокрема й на сайті каналу «Россия») немає інформації про підготовку фільму з такою назвою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду