Порушено серію кримінальних справ за фактом піратства інформаційно-програмних продуктів «ЛІГА:ЗАКОН»

29 Серпня 2008
5239
29 Серпня 2008
17:34

Порушено серію кримінальних справ за фактом піратства інформаційно-програмних продуктів «ЛІГА:ЗАКОН»

5239
Порушено серію кримінальних справ за фактом піратства інформаційно-програмних продуктів «ЛІГА:ЗАКОН»
Протягом червня-серпня 2008 р. органами внутрішніх справ порушено сім кримінальних справ за фактами незаконного поширення інформаційно-програмних продуктів «ЛІГА:ЗАКОН». Географія збуджених кримінальних справ така: Київська, Одеська, Харківська, Дніпропетровська, Закарпатська області. Частина кримінальних справ уже подана до суду, за іншими проводиться досудове слідство. Ці кримінальні справи становлять більшу частину з порушених в Україні в сфері порушень інтелектуальної власності на програмне забезпечення.
 
«Сьогодні органами внутрішніх справ опрацьовуються методи виявлення, фіксації й доведення подібних злочинів саме на продуктах «ЛІГА:ЗАКОН», чому ми, як профільна й зацікавлена національна компанія, усіляко сприяємо, активно взаємодіючи із представниками правоохоронних органів, – коментує ситуацію Дмитро Глазунов, директор компанії «ЛІГА ЗАКОН». - Комунікаційні можливості мережі Інтернет відсувають на другий план «базарну» торгівлю контрафактом. Інтернет-інфраструктура забезпечує можливості для формування віртуальних злочинних груп, у яких досягається злочинна змова людьми, які залишаються особисто не знайомими, використовуючи тільки безликі «ніки». Одні «зламують» продукти, інші викладають у Мережу й забезпечують до них доступ через файлообменники, треті поширюють за демпінговими цінами, наносячи прямій збиток виробникам.
 
Виявлення й ідентифікація порушників у сфері несанкціонованого поширення продуктів авторського права - складний технічно й організаційно процес, особливо в мережі Інтернет. Але, як бачимо, досягнення у напрацюванні сучасного практичного досвіду органами внутрішніх справ уже є».
 
Компанія «ЛІГА ЗАКОН» є виробником однойменних інформаційно-правових систем «ЛІГА:ЗАКОН», комп'ютерних СД-довідників, а також щоденного аналітичного видання «Правовий АСПЕКТ». Інтелектуальні платформи ЛІГА:ЗАКОН 8.0 - це комплекс аналітичних ресурсів, що мають в основі потужну базу нормативних, довідкових й авторських матеріалів (усього близько 600 тис. документів): нормативно-правові акти України; законопроекти, матеріали судової практики, консультації, типові договори й шаблони, довідники й ін. Сьогодні користувачами ЛІГА:ЗАКОН являються більше 150 000 абонентів в Україні й за її межами.
 
Докладніше про порушені кримінальні справи на офіційному сайті МВС України в матеріалі від 29.08.2008 р. (http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/139775)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду