Нацрада не погодилася із Держкомтелерадіо та Мінтрансзв’язку

28 Серпня 2008
27425
28 Серпня 2008
16:22

Нацрада не погодилася із Держкомтелерадіо та Мінтрансзв’язку

27425
Нацрада не погодилася із Держкомтелерадіо та Мінтрансзв’язку
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не погодила проект Закону України «Про концепцію національної інформаційної політики», підготований Держкомтелерадіо, і відхилила зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу (ініціатива Мінтрансзв’язку).
 
Щодо Концепції національної інформаційної політики, то, на думку Нацради, вона подекуди дублює, а подекуди й суперечить правовим нормам чинного Закону України «Про основи національної безпеки України».
 
Щодо пропозицій Мінтрансзв’язку («Про внесення змін до деяких змін до деяких постанов Кабінету міністрів України»), то серед зауважень Нацради, зокрема, і заперечення щодо подовження терміну використання операторами стільникового зв’язку D-AMPS та CDMA смуг 830,67 – 834,97 МГц та 840,45 – 842,97 МГц, оскільки такі зміни суперечать Регіональному плану «Женева – 2006» та Плану розвитку національного інформаційного радіопростору, згідно яких дані смуги відведено під розгортання DVB-T (цифрового наземного телебачення). Оператори мають припинити використання цих смуг 1 січня 2013 року, натомість Мінтрасзв’язку запропонував подовжити термін до 1 січня 2016 року.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27425
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
viktor
5721 дн. тому
Браво! У нас еще есть Нацсовет! Или в В.Олейника не хватило зелени?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду