Сімферопольська міськрада заборонила інформувати громадян про НАТО

4 Серпня 2008
8053
4 Серпня 2008
14:21

Сімферопольська міськрада заборонила інформувати громадян про НАТО

8053
Сімферопольська міськрада заборонила інформувати громадян про НАТО

Міська рада Сімферополя заборонила інформувати громадян про Північноатлантичний альянс, повідомляє «Радіо Свобода». Рішення міськради проголошує столицю Автономної республіки Крим «територією без НАТО».

За інформацією радіостанції, сімферопольські депутати висловилися проти проведення «потенційно небезпечних навчань» НАТО на території Сімферополя. Крім того, вони виступили проти організації у місті будь-яких заходів із інформування громадян про Північноатлантичний альянс – круглих столів, лекцій, семінарів, конференцій тощо.

Секретар міськради Сімферополя Володимир Блінов заявив, що «представницький орган населення міста має політичну волю і всю повноту влади», щоб не допустити виконання урядової постанови про інформування населення щодо НАТО, особливо у тій частині, що стосується шкіл і навчальних закладів.

Голова громадської організації «Кримська правиця» Олег Фомушкін оскаржив це рішення у прокуратурі Сімферополя. Він переконаний, що «її впровадження має каратися адміністративною і навіть кримінальною відповідальністю». Прокуратура автономії розглянула законність рішення міської ради і мала визначитися з тим, виносити чи ні протест на рішення міськради. Речник відомства Наталя Бояркіна заявила, що прокуратура уже «готує протест і це лише питання часу».

Водночас секретар Сімферопольської міськради Володимир Блінов уже заявив, що депутатська більшість, яка об’єднує ліві і проросійські сили міста, обов’язково відхилить протест прокурора.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8053
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
еще один крымчанин
5646 дн. тому
да, и еще... с каких это пор горсоветы законы-то издают? и с каких это пор они себе позволяют распоряжения правительства не выполнять? неужели право имеют? напишите, земляк, проинформируйте... :)
еще один крымчанин
5646 дн. тому
что узаконили? то, что незаконно? :) да, поистине, в стиле "Баба Яга против" :)
Крымчанин
5766 дн. тому
нато тут и так никто не интересуется так что -узаконили очевидное
Укр
5766 дн. тому
Натомість жлобський Сімферополь обявив себе територією Кацапії. Гнати в шию з України п'яту колону.
не только Крым, а и 2/3 территории Украины ей не принадлежатымуть уже в этом десятилетии
5766 дн. тому
Крымська правыця чётко ведёт хахлов на передачу Крыма Израилю-2. Смешно звучит для несвудущих, но афёра Хрущёва по "передаче Крыма в состав УССР" в известных кругах США совершенно очевидна, и проект "Крымской Палестины" ("Израиль-2", "Крымская Калифорния") уже достали из сейфов, время лишь за снятием моратория на частную собственность на землю на Украине.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду