detector.media
04.08.2008 14:21
Сімферопольська міськрада заборонила інформувати громадян про НАТО

Міська рада Сімферополя заборонила інформувати громадян про Північноатлантичний альянс, повідомляє «Радіо Свобода». Рішення міськради проголошує столицю Автономної республіки Крим «територією без НАТО».

За інформацією радіостанції, сімферопольські депутати висловилися проти проведення «потенційно небезпечних навчань» НАТО на території Сімферополя. Крім того, вони виступили проти організації у місті будь-яких заходів із інформування громадян про Північноатлантичний альянс – круглих столів, лекцій, семінарів, конференцій тощо.

Секретар міськради Сімферополя Володимир Блінов заявив, що «представницький орган населення міста має політичну волю і всю повноту влади», щоб не допустити виконання урядової постанови про інформування населення щодо НАТО, особливо у тій частині, що стосується шкіл і навчальних закладів.

Голова громадської організації «Кримська правиця» Олег Фомушкін оскаржив це рішення у прокуратурі Сімферополя. Він переконаний, що «її впровадження має каратися адміністративною і навіть кримінальною відповідальністю». Прокуратура автономії розглянула законність рішення міської ради і мала визначитися з тим, виносити чи ні протест на рішення міськради. Речник відомства Наталя Бояркіна заявила, що прокуратура уже «готує протест і це лише питання часу».

Водночас секретар Сімферопольської міськради Володимир Блінов уже заявив, що депутатська більшість, яка об’єднує ліві і проросійські сили міста, обов’язково відхилить протест прокурора.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY