НТКУ відмовилась продавати ICTV права на показ матчів «Євро-2008»

17 Липня 2008
16747
17 Липня 2008
13:37

НТКУ відмовилась продавати ICTV права на показ матчів «Євро-2008»

16747
НТКУ відмовилась продавати ICTV права на показ матчів «Євро-2008»

Телеканал ICTV не транслюватиме матчі «Євро-2008». Про це «ТК» повідомили на телеканалі. «Ми прийняли прохання та вибачення від Першого національного і погодились з їх бажанням показувати всі матчі на їх каналі», – прокоментував ситуацію для «ТК» генеральний директор ICTV Олександр Богуцький.

 

Раніше «Медіабізнес» повідомляв, що ICTV придбав у Національної телекомпанії України права на трансляцію чотирьох підсумкових матчів групового етапу «Євро-2008». Відповідно до придбаної субліцензії, ICTV мав транслювати чотири матчі: 15 червня гру Туреччина–Чехія, 16 червня Польща–Хорватія, 17 червня гру Голландія–Румунія і 18 червня Росія–Швеція.

 

Але у неділю та понеділок (15-16 червня) українські глядачі не змогли переглянути у прямій трансляції матчі Туреччина–Чехія та Польща–Хорватія. Натомість у повторі Туреччина–Чехія вийшла о 18.50 на Першому національному (16 червня), а Польща–Хорватія має транслюватися сьогодні о цьому ж слоті.

 

В. о. президента НТКУ Василь Ілащук у коментарях «ТК» наголосив, що «ситуація змінилася і телекомпанія нікому не продавала субліцензію», тож усі матчі транслюватимуться на Першому національному. За його словами, це рішення належить компанії Sport five. Нагадаємо, Sport five – німецька компанія, що представляє інтереси УЄФА й отримала права на трансляцію матчів Чемпіонату Європи в загальнонаціональній телемережі. НТКУ за права на трансляцію сплатила 4 млн євро.

 

«Це не ми вирішили. Це умови компанії Sport five. У нас було обумовлено, що вони розглядатимуть ці пропозиції. Але коли ми запропонували їм конкретно, хто буде транслювати Євро-2008”, вони відмовились. Сказали, що забороняють віддавати ці права на будь-які інші канали»,  наголосив пан Ілащук.

 

За його словами, компанія Sport five ніяк не аргументувала своє рішення: «Вони взагалі трошки ганебно поступили щодо телекомпанії. Вони обмежили нас в усіх правах продажу, субліцензії, певної реклами тощо. Але вони, у свою чергу, задоволені глядачами, які дивляться ці матчі на Першому національному. Якби ми не виконали їхніх умов, то вони би припинили транслювати на Україну всі матчі. Навіть з огляду на те, що ми проплатили гроші. У них дуже жорсткі правила, і вони диктують свої умови».

 

Окрім заборони продавати субліцензію іншій компанії, за словами Василя Ілащука, НТКУ також не має права ставити будь-яку рекламу під час футбольних матчів, окрім тієї, що «надає компанія Sport five». «Вони проти того, щоб будь-яка комерція була проведена нашою компанією, тому що вони думають, що ми на цьому заробимо величезні гроші, а вони втратять», – зауважив пан Ілащук.

 

Директор із медіаправ компанії Sport five Табі Буде відмовився коментувати цю ситуацію і порадив звернутися до Спілки європейських футбольних асоціацій. «ТК» чекає на коментар УЄФА.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16747
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду