Донецька міськрада хоче захистити російські канали від Нацради за допомогою ВР

19 Липня 2008
19003
19 Липня 2008
15:39

Донецька міськрада хоче захистити російські канали від Нацради за допомогою ВР

19003
Донецька міськрада хоче захистити російські канали від Нацради за допомогою ВР
18 липня 21-ша сесія Донецької міськради V скликання винесла рішення звернутися до Верховної Ради України з вимогою, щоб Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відзвітувала перед парламентом щодо проблеми «дискримінації кабельних російських телеканалів», повідомляє УНІАН.
 
Рішення викликане тим, що Нацрада відмовила продовжити ліцензію оператору донецького кабельного телебачення ТРК «Надія» через трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів.
 
Секретар міськради, «регіонал» Микола Левченко, який виступив з цього питання, сказав, що «є пропозиція добиватися, щоб Нацрада, яка ухвалює такі рішення, потрапила на засідання Верховної Ради і відзвітувала перед депутатами». Він додав, що «народні депутати мають зробити кадрові висновки з приводу таких рішень, адже Нацрада за положенням повинна звітувати щороку, а вона три роки не звітувала». За його словами, «регіонали» - члени Комітету ВР з питань свободи слова та інформації – Ганна Герман і Олена Бондаренко вже «одержали партійне доручення, щоб це питання розглянули на комітеті».
 
Мер Донецька Олександр Лук’янченко запропонував проголосувати за саме рішення звернутися до Верховної Ради, а секретаріат міськради зобов`язав детально допрацювати це звернення. Депутати проголосували за це рішення практично одностайно.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19003
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
городские против дискриминаци глупых селюков из Нацрады
5776 дн. тому
Нацраде не мешало бы подумать про адаптацию сельскомовных ("украинских") программ для русскоязычных граждан Украины.
РФК
5776 дн. тому
Китайскаму языку статус государственного. Люди упакойтесь пусьть будет украинский язык. Партия Регионов проста играэт на старай теме, плевать им на людей.
Вымога
5776 дн. тому
Давно пора украинскому языку предоставить статус государственного в россии.
Вымога
5776 дн. тому
Расширить шароварно-бандеровскую пропаганду с углублением геноцида с голодомором и вылизыванию НАТО.
Дон
5776 дн. тому
Ще й "Волею-кабель" слід зайнятись. Зачистити ефір від москальської пропаганди.
vm
5777 дн. тому
Давно пора русскому языку предоставить статус государственного.
Олег
5777 дн. тому
Вітаю закритя кремлівської пропаганди в Україні.
5778 дн. тому
Молодцы хоть ктото пытается поставить зарвавшуюся нац раду на место!!!
Ха-ха
5778 дн. тому
"Кабельних російських телеканалів" - це вже вершина невігластва. Вживати цей термін можуть лише ті, хто поняття не має, про що йдеться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду