Комітет з питань свободи слова та інформації зареєстрував у парламенті дві постанови щодо внесення змін до ЗУ «Про ТБ і РМ»

18 Липня 2008
12466
18 Липня 2008
11:16

Комітет з питань свободи слова та інформації зареєстрував у парламенті дві постанови щодо внесення змін до ЗУ «Про ТБ і РМ»

12466
Комітет з питань свободи слова та інформації зареєстрував у парламенті дві постанови щодо внесення змін до ЗУ «Про ТБ і РМ»

16 липня 2008 року у Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін та доповнень до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо Національних теле- та радіокомпаній України), №2445/П.

 
Законопроект щодо НТКУ та НРКУ, автор якого – народний депутат України Андрій Шевченко (БЮТ), було підтримано профільним комітетом з питань свободи слова та інформації.
 
Проектом закону пропонується внести доповнення щодо положень про керівні органи НТКУ та НРКУ, призначення керівників та їх повноваження, фінансування та звіт про діяльність. Зокрема, керівним колегіальним органом НТКУ є рада НТКУ, НРКУ – рада НРКУ, до кожної з яких входять по 17 осіб. Члени ради НТКУ та НРКУ виконують свої повноваження три роки і не можуть бути відкликані.
 
Персональний склад рад НТКУ та НРКУ формується таким чином: 9 осіб обираються Верховною Радою України, чотири призначаються президентом України та ще 4 особи обираються на з’їзді об’єднань громадян, що діють у сфері свободи слова, журналістики або засобів масової інформації та мають не менш ніж дворічний досвід діяльності.
 
Також у законопроекті зазначено, що організаційно-правовий статус НТКУ і НРКУ може бути змінений лише на статус Суспільного телебачення і радіомовлення.
 
Крім того, 16 липня 2008 року в парламенті було зареєстровано ще один проект Постанови про відхилення проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо недопущення зловживань довірою телеглядачів), №2300/П.
 
Ініціатор законопроекту Олександр Фельдман (фракція БЮТ) пропонував у Законі України «Про ТБ і РМ» доповнити ст. 62 частиною четвертою наступного змісту: «Телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати програми та передачі, у яких телеглядачам (радіослухачам) пропонується отримати будь-яку матеріальну винагороду (гроші, речі, майнові права та ін.) та/або набути право укласти договір купівлі-продажу та при цьому телеглядачам (радіослухачам) необхідно зателефонувати за власний рахунок».
 
Профільний комітет пропонує відхилити цей законопроект. Оскільки наразі сформовано робочу групу, що займається удосконаленням закону «Про ТБ і РМ», члени комітету запропонували включити до її складу й Олександра Фельдмана.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду