«Оглядач» має сплатити Рінату Ахметову 100 тисяч доларів США

10 Червня 2008
22543
10 Червня 2008
21:55

«Оглядач» має сплатити Рінату Ахметову 100 тисяч доларів США

22543
«Оглядач» має сплатити Рінату Ахметову 100 тисяч доларів США
Інтернет-видання «Оглядач» має виплатити народному депутату України Рінату Ахметову 100 000 доларів США, повідомляє «Українська правда».
 
Таке рішення прийняв Високий суд Правосуддя в Лондоні 5 червня 2008 року, йдеться в прес-релізі компанії «Ейкін Гамп Страусс Хауер енд Фельд», що представляла інтереси Ахметова.
 
«Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Ріната Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання „Оглядач”. Приводом для розгляду стала низка статей, у яких містилися численні брехливі заяви на адресу Ахметова», - говориться в повідомленні.
 
Постанова також винесена проти двох редакторів видання - Олега Медведєва (нині депутат Київради від БЮТ) і Ярослава Білика, а також проти журналіста Тетяни Чорновіл. Нагадаємо, предметом претензій пана Ахметова є серія матеріалів останньої, присвячених дитинству та юності нинішнього мільярдера: "Безобидное? Об Ахметове можно только обидное. Но я не буду", Детство Рината. Сокровенные тайны «короля Донбасса», Ахметов работал в «ночную смену». Начинал с вокзала , В Рината Ахметова стреляли. Правдивая история олигарха і Ринату Ахметову помог взлететь мертвый Утенок.
 
Адвокат Ахметова Марк МакДаугалл повідомляв, що Ахметов «задоволений рішенням Високого суду».
 
«Ми маємо намір рішуче домагатися виконання постанови у цій справі про наклеп проти "Оглядача" і інших відповідачів в Україні», - додав він.
 
«Ми вважаємо, ця справа має ясно показати тим, хто навмисно публікує хибні заяви в Інтернеті, що будь-яке безвідповідальне використання неперевіреної інформації не залишиться безкарним», - заявила інша адвокат Ахметова Лора Тайлер.
 
Раніше Ахметов заявляв, що всі грошові суми, присуджені йому в цій справі як компенсація збитку, будуть витрачені на доброчинність в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22543
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Богдан
5796 дн. тому
развели американские юристы Ахметова на немалое бабло:))
5796 дн. тому
Ага. Цікаво, а як легалізуватимуть це рішення в Україні?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду