detector.media
10.06.2008 21:55
«Оглядач» має сплатити Рінату Ахметову 100 тисяч доларів США
Інтернет-видання «Оглядач» має виплатити народному депутату України Рінату Ахметову 100 000 доларів США, повідомляє «Українська правда».
 
Таке рішення прийняв Високий суд Правосуддя в Лондоні 5 червня 2008 року, йдеться в прес-релізі компанії «Ейкін Гамп Страусс Хауер енд Фельд», що представляла інтереси Ахметова.
 
«Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Ріната Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання „Оглядач”. Приводом для розгляду стала низка статей, у яких містилися численні брехливі заяви на адресу Ахметова», - говориться в повідомленні.
 
Постанова також винесена проти двох редакторів видання - Олега Медведєва (нині депутат Київради від БЮТ) і Ярослава Білика, а також проти журналіста Тетяни Чорновіл. Нагадаємо, предметом претензій пана Ахметова є серія матеріалів останньої, присвячених дитинству та юності нинішнього мільярдера: "Безобидное? Об Ахметове можно только обидное. Но я не буду", Детство Рината. Сокровенные тайны «короля Донбасса», Ахметов работал в «ночную смену». Начинал с вокзала , В Рината Ахметова стреляли. Правдивая история олигарха і Ринату Ахметову помог взлететь мертвый Утенок.
 
Адвокат Ахметова Марк МакДаугалл повідомляв, що Ахметов «задоволений рішенням Високого суду».
 
«Ми маємо намір рішуче домагатися виконання постанови у цій справі про наклеп проти "Оглядача" і інших відповідачів в Україні», - додав він.
 
«Ми вважаємо, ця справа має ясно показати тим, хто навмисно публікує хибні заяви в Інтернеті, що будь-яке безвідповідальне використання неперевіреної інформації не залишиться безкарним», - заявила інша адвокат Ахметова Лора Тайлер.
 
Раніше Ахметов заявляв, що всі грошові суми, присуджені йому в цій справі як компенсація збитку, будуть витрачені на доброчинність в Україні.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY