Програма розвитку ООН шукає неурядові організації для виконання проекту «Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні»

9 Червня 2008
15661
9 Червня 2008
16:00

Програма розвитку ООН шукає неурядові організації для виконання проекту «Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні»

15661
Програма розвитку ООН шукає неурядові організації для виконання проекту «Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні»
Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні оголошує конкурс серед зацікавлених неурядових організацій (НУО) з метою обрання виконавчого партнера задля виконання нового проекту «Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні». Кінцевий термін подання заявок – 18 червня 2008 року.
 
Сергій Гриценко, координатор роботи з медіа, ПРООН в Україні, зазначає: «Як на мене, це слушна нагода для громадських організацій, які мають досвід співпраці з українськими ЗМІ в проведенні інформаційно-просвітницьких кампаній, присвячених актуальним питанням соціально-економічного розвитку України, взяти участь у конкурсі та стати виконавцем надзвичайно цікавого та важливого Проекту спільно з ПРООН в Україні».
 
Метою Проекту є підвищення обізнаності широкої громадськості з питань судової реформи, сприяння розгортанню належних публічних дискусій в українському суспільстві стосовно потреби проведення подальших демократичних реформ в Україні – особливо закінчення реформи судової системи країни – у відповідь на щодалі песимістичніше сприйняття українцями демократичних процесів у країні.
 
Згідно із стратегією Проекту, в Україні існує чітке обґрунтування задля посиленого заохочування до ведення свідомого суспільного діалогу щодо актуальних для громадян України питань стосовно судової реформи, яка є основним чинником подальшого демократичного розвитку країни.
 
Передбачається, що результатом проекту стане створення свідомого чіткого попиту в суспільстві, що спонукатиме національний Уряд до активних дій і відповідальності за реалізацію основних демократичних реформ у цій сфері. ПРООН координуватиме виконання Проекту, який впроваджуватиметься відповідним НУО, обраним за результатами конкурсного відбору отриманих заявок.
 
Очікується, що реалізація Проекту сприятиме розвитку ведення широкого суспільного діалогу з питань судової реформи шляхом проведення інформаційно-просвітницької кампанії на тематику судової реформи в Україні. Як результат, планується створити свідомий чіткий попит для стимуляції дій Уряду та поліпшення рівня його підзвітності за впровадження демократичних реформ. Загальна сума ресурсів, виділених Цільовим трастовим фондом ПРООН з демократичного врядування (DGTTF) на виконання цього однорічного проекту становить 200 000 дол. США.
 
Основна діяльність проекту полягатиме в:
1. здійсненні досліджень та аналізу з метою створення інформаційної бази для суспільного діалогу;
2. розвитку та реалізації інформаційно-просвітницької стратегії для сприяння суспільному діалогу з питань основних демократичних реформ, з особливим наголосом на судовій реформі.
 
Детальну інформацію про умови конкурсу, опис Проекту (англійською й українською мовами), а також аплікаційну форму для цього конкурсу можна отримати на веб-сторінці Представництва ООН: http://www.un.kiev.ua/bc/tenders/997/
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду