Президент, Прем’єр та спікер привітали журналістів з професійним святом

6 Червня 2008
13339
6 Червня 2008
12:23

Президент, Прем’єр та спікер привітали журналістів з професійним святом

13339
Президент, Прем’єр та спікер привітали журналістів з професійним святом

Президент, Прем’єр та спікер привітали журналістів з професійним святом

 

Сьогодні з професійним святом українських журналістів привітали Президент України Віктор Ющенко, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.

 

У зверненні, опублікованому на офіційному веб-сайті Президента України, Віктор Ющенко висловив укрїнським журналістам вдячність за самовіддану та натхненну працю.

 

«Слово правди воістину благодатне і могутнє. Воно дає людям віру і силу в боротьбі за справедливість і демократію, за щасливе майбутнє.

Завдяки громадянській позиції журналістів і всього українського народу політична цензура в нашій країні відійшла у минуле. Але ми не можемо допустити, щоб на зміну їй прийшла цензура грошей» - зазначив Президент.

 

Віктор Ющенко висловив переконання в тому, що журналістська спільнота «завжди буде вірна своєму високому покликанню та професійній честі, що вона й надалі залишатиметься одним з рушіїв демократичних реформ і національного відродження Батьківщини».

 

У зверненні Президент також закликав об'єктивно й переконливо інформувати суспільство і світ про глибинні соціально-політичні перетворення, про європейські та євроатлантичні перспективи України, розвивати і зміцнювати єдиний інформаційно-культурний простір, збільшувати виробництво якісного національного продукту, розвивати інститути суспільного мовлення, створювати закордонні кореспондентські мережі, запроваджувати цифрове телебачення нового покоління.

 

У день професійного свята президент побажав журналістам щастя, здоров'я, сміливості, натхнення, творчої енергії та нових досягнень.

 

В свою чергу прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко у оприлюдненому на «Урядовому порталі» привітанні зазначила, що вважає фах журналіста найкращим.

 

«Якби я не пішла в політику, і не була прем’єр-міністром, то, напевно б, стала також журналістом. Я десь в глибині душі, можливо, навіть трохи жалкую, що так не сталося. Адже це – найкраща професія. Так само як журналісти – найкращі люди у світі. Ви несете людям правду, істину, без яких не може існувати цивілізоване суспільство», - сказала Юлія Тимошенко.

 

За її словами, журналісти навіть самі не до кінця усвідомлюють, яку важливу місію виконують сьогодні. «Я по собі знаю, настільки великий ви маєте вплив на політиків та державних діячів, оскільки кожного ранку сама спочатку заходжу в інтернет, а вже потім заварюю каву. Ви справді влада. І навіть не четверта, а перша, бо – сильна, згуртована, чесна...», - вважає прем’єр.

 

Вона побажала працівникам ЗМІ успіхів у творчості, удачі у всіх справах, затишку в родинах, тепла, кохання, доброти.

 

Разом із цим Юлія Тимошенко пообіцяла, що поки вона в політиці, журналістам завжди буде про що писати.

 

А голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк подякував журналістам за плідну співпрацю, а також побажав, щоб творчість приносила працівникам медіа моральне і матеріальне задоволення. Водночас спікер подякував журналістам за розуміння всіх непростих процесів в роботі українського парламенту.

 

«Ваша професія є суспільно важливою для демократичної розбудови України. Я завжди радий і відкритий до спілкування з представниками української журналістики. Зустрічі з вами дуже важливі для мене особисто», наголошується у привітанні спікера, що його цитує УНІАН.

 

Арсеній Яценюк від щирого серця побажав журналістам творчих успіхів та великих здобутків, а також здоров'я, особистого щастя, енергії та творчої наснаги.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13339
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читач
5826 дн. тому
Цензура грошей цвіте пишним садом, навіть там, де росли бур'яни. Українська влада не хоче дбати про власну інформаційну безпеку і зовсім скоро про неї подбають інші. Журналісти, які в пулах прислуговують владі, співають приємні пісні! Тому вони найкращі люди у світі! Чи А. Я. дослухається до горластого, незручного, прискіпливого, затятого, сердитого журналіста, який поставить незручне запитання? Скоріше так, чи ні?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду