Журналісти Криму заявляють про перешкоджання роботи ЗМІ

5 Червня 2008
18984
5 Червня 2008
10:58

Журналісти Криму заявляють про перешкоджання роботи ЗМІ

18984
Журналісти Криму заявляють про перешкоджання роботи ЗМІ

Журналістські організації Криму заявляють, що в автономії не зменшується фактів перешкоджання діяльності працівників мас-медіа.

 

Про це заявив голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму, автор щорічника «Біла книга кримської журналістики», у якій зібрано матеріали про стан свободи преси і дотримання прав журналістів в Криму в 2007 році, презентованого напередодні в Сімферополі, Володимир Притула.

 

За його словами, є дві основні проблеми, з якими стикаються в своїй роботі кримські журналісти. По-перше, зауважив він, в автономії зафіксовано багато випадків перешкоджання законній діяльності журналістів: нападів, погроз для їх життя. «Але жоден із цих випадків стражами порядку не розслідувано до кінця і жодного з винних не покарано, а це їм розв'язує руки», - зауважив Притула.

 

Крім того, на його думку, незважаючи на відвертість влади, яка декларується в Україні, ще однією перешкодою для роботи журналістів є обмежена можливість оперативно отримувати інформацію від органів влади автономії.

 

У свою чергу, глава Асоціації вільних журналістів Криму Ліля Буджурова акцентувала на необхідності створення в автономії комісії з журналістської етики, яка б могла оперативно реагувати на матеріали в кримських ЗМІ, у яких розпалюється міжнаціональна і міжконфесійна ворожнеча.

 

За її словами, кількість таких публікацій в кримських мас-медіа останнім часом зросла.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду