Акція «АнтиДерепа». Вболівальники обурені тим, що Сергій Дерепа коментуватиме матчі Євро-2008

4 Червня 2008
12291
4 Червня 2008
14:14

Акція «АнтиДерепа». Вболівальники обурені тим, що Сергій Дерепа коментуватиме матчі Євро-2008

12291
Акція «АнтиДерепа». Вболівальники обурені тим, що Сергій Дерепа коментуватиме матчі Євро-2008
Напередодні початку чемпіонату Європи з футболу в Австрії та Швейцарії редакція проекту sport.com.ua розпочала акцію  «АнтиДерепа» з метою не допустити відомого ще з радянських часів спортивного коментатора до матчів Євро-2008.
 
Про те, що Сергій Дерепа коментуватиме європейську першість, стало відомо з оприлюдненого розкладу трансляцій на Першому національному. Шеф-редактор проекту sport.com.ua Дмитро Копій у коментарі «ТК» повідомив, що акція стала наслідком негативної реакції вболівальників: «Після кожного матчу, який коментує Сергій Дерепа, ми отримуємо багато негативних відгуків. Крім того, обговорення якості його роботі відбувається й у журналістському середовищі. Звісно, є люди які за те що б він коментував футбол. Усі його помилки, перли, - зрештою, це просто весело. Але загальна тенденція йде до того, що коли гру коментує Сергій Дерепа, люди дивляться телевізор без звуку. Ще нічого, коли мова йде про Чемпіонат України. Але Чемпіонат Європи – це визначна подія, яка буває раз на чотири роки. Я вважаю, що тут уже перейдена певна межа».
 
При цьому Дмитро Копій наголошує, що Сергій Дерепа наразі просто не має необхідної коментаторської практики, тому допускати його до обслуговування Євро-2008 не можна.
 
Натомість сам Сергій Дерепа вважає, що його «замовили» конкуренти. «Ми знаємо все! Це організували люди, яким кортить прорватися до ефіру. Якби щодо цього висловилися люди, авторитетні у спортивному світі, то я б довіряв цій думці», - зазначив він у коментарі «Детектор медіа».
 
Також Сергій Дерепа заявив, що нове покоління коментаторів, на його думку, не відповідає професійним стандартам: «Ви думаєте, що там є професіонали? Гливинський, Джулай і все!».
 
 «Паралельно з нашими трансляціями будуть іти на інших каналах такі ж, але безпосередньо з Австрії та Швейцарії, де буде живий коментар, а не як у нас – із картинки. Будь ласка! Не подобається - нехай переходять на російські канали!», - наголосив пан Дерепа.
 
За словами Дмитра Копія, протягом менш ніж доби, що триває акція, на її підтримку надійшло майже 400 листів.  Коли їх назбирається хоча б півтисячі, організатори передадуть підписи до Національної телекомпанії України. Також вони планують ознайомити з думкою вболівальників спонсорів трансляцій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12291
Теги:
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
5807 дн. тому
А Роберто Моралес, чем не классній комментатор. Долой Дерепу
Артем
5813 дн. тому
Верните Шарафутдинова))) Пусть он Евро комментирует))))
5813 дн. тому
Я за Босянка і Джулая, чому вони не коментують на загальнонаціональному?
YU
5813 дн. тому
Те що Дерепа буде коментувати ЄВРО то це просто жах. Я пам'ятаю як він коментував матч відкриття ЄРВО-2004. Із задоволенням слухав коментар Джулая, Босянка, Вацка, Андронова на Спорт-1, але поки що немаю такої можливості. Буду дивитись ЄВРО на УТ-1 через неможу. Якби тільки коментатори там були погані. Так вони будуть починати трансляцію в кращих традиціях УТ-1 з 2-ї хвилини. А про якість картинки "ПЕРШОГО!!! Національного" я вже і говорити нехочу. Таке враження що дивисся "Останній Національний". Вже навіть наше Львівське телебачення показує програми при значно ліпшій якості!
HUMAN
5814 дн. тому
Блін, професіоналів він знайшов Гилвинського і Джулая ))) це називається який ішов таких і зустрів. Ну Джулай ще нехай, тільки без його типу іноземних акцентів у прізвищах, але Гливинський таке ж лайно-коментатор.
otar
5814 дн. тому
Нє, чо, написали про "За Дерепу!", фіглі)
ха-ха
5814 дн. тому
звісно, а якщо розпочнеться акція "дерепу в нейтрал", то хай "телекритика" висвітлює ще й цю подію. тобто за вашою логікою: якщо "телекритика" висвітлювала помаранчевий майдан-2004, то має так само писати про біло-блакитний 2006, бо це речі одної ваги? дістали.треба писати тільки про важливе. а важливе і об"єктивне - дерепа ацтой. а хто писав про нацистів, той хай той кондом позаходить на гірпелінки. все ж очевидно.
Болельщик
5814 дн. тому
Что это еще за охота на ведьм??? Как нацисты в 37!!!! Кстати, параллельно на сайте футбол.уа проходит акция ЗА ДЕРЕПУ, если уважаемые господа из "Телекритики" хотят быть объективными, пусть напишут, что многие люди поддерживают Дерепу из принципа, чтоб всяки собаки не тявкали. Я за ДЕРЕПУ.
АнтиЖук
5814 дн. тому
Пусть камментит Отар с "телекритики"
болельщик
5814 дн. тому
Украинская школа футбольных комментаторов - гідна відповідь різним московським піжонам. Дерепа - супер! Верните нам еще Савелия!
motrun
5814 дн. тому
Дайош Джулая на Євро!!!
5814 дн. тому
По хорошому, чувак наговорив собі на звільнення.
5814 дн. тому
Таке відчуття, що теперішнє керівництво НТКУ ніяк не второпає, що за вікнои 21 століття! Всі проекти, що зараз започатковуються, на жаль, тхнуть нафталіном! Шкода людей, що змушені працювати ина цьому каналі! А відносно футболу - можна дивитися на Спорт 1.
такс
5814 дн. тому
жах
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду