Реклама: Фонд «Розвиток України» і Український журналістський фонд проводять конкурс на кращий матеріал із теми боротьби з туберкульозом

2 Червня 2008
7205
2 Червня 2008
10:54

Реклама: Фонд «Розвиток України» і Український журналістський фонд проводять конкурс на кращий матеріал із теми боротьби з туберкульозом

7205
Реклама: Фонд «Розвиток України» і Український журналістський фонд проводять конкурс на кращий матеріал із теми боротьби з туберкульозом
Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» за участі Українського журналістського фонду запрошує журналістів взяти участь у конкурсі на кращий матеріал і якнайповніше освітлення теми боротьби з туберкульозом.
 
Проведення конкурсу дозволить привернути увагу громадськості до актуальної соціальної проблеми. Кожні 5 секунд у світі реєструється новий випадок захворювання туберкульозом, кожні 15 секунд обривається життя ще одного пацієнта з цим діагнозом. В Україні з 1994 по 2005 рр. удвічі збільшилася кількість осіб, в яких вперше виявлено це захворювання. У 13,6% із них діагностовано захворювання, яке стійке до протитуберкульозних препаратів.
 
Взяти участь у конкурсі запрошуються газети, журнали, телерадіокомпанії, Інтернет-видання, інформаційні агентства, які зацікавлені в підготовці репортажів і статей про:
- загрози епідемії туберкульозу,
- профілактику захворювання,
- необхідність лікування на ранній стадії,
- історії пацієнтів, які вилікувалися,
- потреби спеціалізованих медичних установ,
- толерантне ставлення до хворих і підвищення якості їх життя,
- об'єднання зусиль держави, соціально відповідального бізнесу, громадських організацій і журналістів для обмеження масштабів епідемії.
 
Матеріали, подані на конкурс, повинні бути опубліковані або вийти в ефір в період з 20 травня по 22 серпня 2008 року. Публікації подаються у 2 екземплярах, разом з супутньою інформацією про ЗМІ (адреса, телефон, тираж), довідкою про публікацію або ефірною довідкою із зазначенням дати виходу матеріалу.
 
Матеріали на конкурс приймаються до 22 серпня 2008 року включно (для поштових відправлень – відповідно 22 серпня 2007 року по поштовому штемпелю організації поштового зв'язку відправника).
 
Критеріями вибору переможців конкурсу є:
а) Кількість інформаційних виходів, присвячених епідемії туберкульозу
б) Якість матеріалів, яка оцінюється виходячи з таких вимог:
• актуальність і значущість теми для формування ставлення населення до епідемії туберкульозу;
• аргументованість викладу і глибина розкриття теми;
• використання порівняльної інформації, статистичних даних і аналітики;
• виразність, точність і зрозумілість мови викладу;
• креативність і нестандартність підходів до написання матеріалу.
 
За краще висвітлення епідемії туберкульозу в друкованих виданнях, інформаційних агентствах, Інтернет-виданнях:
1-е місце – 20 000 грн. (1 премія)
2-е місце – 10 000 грн. (2 премії)
3-е місце –   5 000 грн. (3 премії)
 
За краще висвітлення епідемії туберкульозу в ефірі теле- і радіокомпаній:
1-е місце – 20 000 грн. (1 премія)
2-е місце – 10 000 грн. (2 премії)
3-е місце –   5 000 грн. (3 премії)
 
За найактивніше і послідовне висвітлення боротьби з епідемією туберкульозу впродовж тривалого періоду 1 редакція отримає премію – 5 000 грн. (Премія вручатиметься за підсумками роботи редакцій протягом 2007-2008 рр.)
 
Представники 25 найактивніших редакцій отримають цінні призи і будуть запрошені 19-21 вересня до Ялти, де візьмуть участь у безкоштовному триденному семінарі. Оплату за участь у цьому заході повністю беруть на себе організатори конкурсу.
 
Матеріали на конкурс прохання відправляти на адресу Українського журналістського фонду: 
 
01012 Київ, Майдан Незалежності, 2, оф. 740.
Телефон (044) 279-59-88, (067) 402-57-62
 
Додаткову інформацію про проблему туберкульозу можна отримати на сайті http://www.stoptb.in.ua
 
Журналісти, не будьте байдужими!
Зупинимо туберкульоз разом!

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду