Нацрада відкидає звинувачення російського МЗС стосовно обмежень російськомовного ТБ в Україні

27 Травня 2008
34532
27 Травня 2008
16:14

Нацрада відкидає звинувачення російського МЗС стосовно обмежень російськомовного ТБ в Україні

34532
Нацрада відкидає звинувачення російського МЗС стосовно обмежень російськомовного ТБ в Україні

У відповідь на поширену сьогодні заяву Міністерства закордонних справ Російської федерації стосовно стурбованості через можливого вилучення з кабельних мереж України російських телепрограм Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення поширила повідомлення, яким відкидає всі подібні припущення.

 

«Прикро, що офіційна установа вдається до тверджень, які не мають під собою жодних підстав. Органи влади України і, зокрема, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення як єдиний регуляторний орган країни у сфері діяльності аудіовізуальних ЗМІ не ухвалювали жодного документу, який би обмежував поширення в Україні російськомовних програм зарубіжних мовників. Не існує навіть проектів ухвал Національної ради чи інших нормативних актів, які б давали підстави для таких припущень. Тож цей коментар вражає некомпетентністю його авторів» - стверджується у повідомленні.

 

Водночас Нацрада висловлює сподівання, що «МЗС Росії звертає увагу на появу останнім часом відверто провокативних передач окремих російських телекомпаній, що без обмежень поширюються в кабельних мережах України, в яких простежуються втручання зарубіжних політиків у внутрішні справи України, принижується національна гідність українців».

 

«Національна рада готова до тісної співпраці зі своїми російськими колегами задля уникнення в майбутньому подібних недоречностей та розширення інформаційних контактів в інтересах громадян наших країн», - наголошуєтсья у повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34532
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталья
5845 дн. тому
Хватит считать народ быдлом, не способным разобраться. Дайте в конце концов возможность смотреть всем то, что хотят. Это наше право! определять какую кнопку включаать.
van
5846 дн. тому
Нацрада! вірним шляхом йдеш! Як кажуть собака гавкає, а караван іде.
Таточка
5848 дн. тому
А как же список "34" затверженный 2 апреля? А как же Положение про лицензирование мовлення кабельного? Это нам всем показалось? Массовое провайдеровское помутнение... Или вы, господа нацрадовцы, считаете, что обращение граждан появилось только на основании чей-то сплетни? Представте себе, что народ читать и делать выводы не разучился, как бы вы и ваши высшие руководители этого не добывались! Не ожидали, что дойдет до соседей? То ли еще будет! И от чего вы следующий раз отречетесь?
Uncat
5849 дн. тому
Сидит Ющер в своем кабинете и {CENSORED},тут без стука к нему вваливается Юлька:-Ой,Вітя як же так можно? -Ой,Юля, цє ж рука Москви!
Антон
5849 дн. тому
Пресс служба Национального совета на сайте http:/www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?node=668? подтверждает пояснениями по данной теме, что проблема с российскими телеканалами имеет место, орган один, а голов несколько, как и мнений. Кому верить?
Олег
5849 дн. тому
Кремль більше стурбований що незможе нав'язувати україням російську зомбованість через російські телеканали.
Ihor
5849 дн. тому
БРАВО! 5 БАЛІВ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду