Російське МЗС стурбоване українізацією телепростору України

27 Травня 2008
20992
27 Травня 2008
12:36

Російське МЗС стурбоване українізацією телепростору України

20992
Російське МЗС стурбоване українізацією телепростору України

МЗС Росії висловив стурбованість у зв'язку із ситуацією з російською мовою в Україні.

 

Про це говориться в повідомленні російського міністерства.

 

«Останнім часом на адресу керівництва Росії і МЗС Росії надходять численні звернення українських громадських організацій із глибокою заклопотаністю в зв'язку з планами виключення із системи кабельного телебачення країни програм російських телеканалів», - говориться в повідомленні.

 

МЗС відзначає, що «у зверненні висловлюється обґрунтована тривога з приводу того, що українська влада всупереч думці мільйонів російськомовних громадян України фактично ведуть справу до тотальної українізації національного телеефіру».

 

«Прямо констатується, що в даному випадку мова йде про «створення в Україні моноетнічного гуманітарного простору», - говориться в повідомленні.

 

«У Москві цілком розділяють глибоку стурбованість російськомовного населення України щодо питання ретрансляції російських телеканалів на її території», - підкреслює російське міністерство.

 

«Ми вважаємо, що такі кроки, якщо вони будуть розпочаті, являють собою порушення відповідних положень російсько-українських домовленостей про співробітництво ЗМІ двох країн і не відповідають добросусідському і дружньому характеру наших відносин», - відзначає російське зовнішньополітичне відомство.

 

«Зі своєї сторони ми будемо домагатися, щоб в Україні відповідно до національного законодавства і загальноприйнятих міжнародних стандартів дотримувалися демократичні норми при забезпеченні конституційного права громадян – на вільний вибір джерел інформації», - говориться в повідомленні.

 

«Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20992
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5848 дн. тому
А китайские оставите?
Українець
5849 дн. тому
Ми українці вимагаємо закрити всі російськомовні телеканали в Україні. Украна - українська!
Штирлицьовий
5849 дн. тому
А де бар...ни з нашого МЗС, що мовчать, як німі на цей кремлівський пасаж?
Нестор-летопис..ец
5849 дн. тому
Эти к...ы с российского МИДа не желают даже писать " в Украине", а только "на".
ерор
5849 дн. тому
ну і нехай ті, що "язичні" дивляться супутник. А там того язика! - ну холодець варити можна.
гость
5849 дн. тому
Сколько Украинских телеканалов можно посмотреть в России?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду