Суд призупинив діяльність сайту «Інгушетія.Ru»

27 Травня 2008
9049
27 Травня 2008
11:11

Суд призупинив діяльність сайту «Інгушетія.Ru»

9049
Суд призупинив діяльність сайту «Інгушетія.Ru»
Кунцевський районний суд Москви в ході попередніх слухань у понеділок призупинив діяльність опозиційного сайту «Інгушетія.Ru» до розгляду справи по суті за заявою прокурора Інгушетії про припинення діяльності цього інтернет-видання. Про це повідомляє newsru.com із посиланням на сайт «Інгушетия.Ru» та «Інтерфакс»
 
У визначенні суду приписано всім інтернет-провайдерам закрити доступ на зазначений сайт. Таким чином, уперше в історії російського інтернету, у порядку забезпечення позову прийнято судове рішення призупинити діяльність інформаційного веб-ресурсу.
 
У той же час адвокат Калой Ахільґов, що представляє інтереси сайту, повідомив у понеділок, що у визначенні суду не сказано, як буде реалізоване дане рішення, «і важко зрозуміти, як це буде зроблено», бо портал зареєстрований у США.
 
На самому сайті «Інгушетія.Ru» пізніше в понеділок з'явилося повідомлення про те, що ресурс працюватиме в колишньому режимі, незважаючи на рішення Кунцевського суду, а якщо які-небудь фірми-провайдери заблокують відкриття сайту, можна скористатися адресою www.ingushetia.org. Найближчим часом будуть замінені ip-адреси сайту, щоб виключити блокування ресурсу по номері інтернет-протоколу, відзначається в повідомленні.
 
Адвокат підкреслив, що представники сайту мають намір оскаржити дане визначення суду в Мосміськсуді. «Прокуратура не надала жодних підстав для того, щоб діяльність сайту була припинена», – підкреслив він. Слухання справи по суті Кунцевський суд призначив на 5 червня. «Швидше за все, у цей день суд винесе рішення», – відзначив Ахільґов.
 
Раніше, 11 квітня Мосміськсуд направив на розгляд у Кунцевський районний суд заяву прокурора Інгушетії про припинення діяльності сайту «Інгушетія.Ru». Мосміськсуд вирішив, що ця справа не в його компетенції: на такому рівні суди розглядають подібні справи, «якщо встановлено, що діяльність ЗМІ (сайту) здійснюється тільки на території одного суб'єкта». А у випадку з «Інгушетією.Ru» це не так. У зв'язку із цим Мосміськсуд ухвалив, що дана справа повинне розглядатися за адресою реєстрації творця й власника сайту Магомеда Євлоєва.
 
Як повідомлялося раніше, прокурор Інгушетії Павло Бєляков просить припинити діяльність сайту «Інгушетія.Ru», указуючи на те, що на ньому публікуються матеріали екстремістського характеру. Юристи, що представляють інтереси сайту, наголошують у свою чергу, що заборонити діяльність сайту неможливо, оскільки він зареєстрований у США.
 
Верховний суд РФ 18 березня не став розглядати питання про заборону діяльності сайту «Інгушетія.Ru», відмовивши в задоволенні приватної скарги прокурора Інгушетії.
 
Раніше, 8 лютого цього року Верховний суд Інгушетії повернув позов прокурора республіки, що ставив питання про припинення діяльності сайту «Інгушетія.Ru». У своєму позові прокурор республіки посилався на закон «Про протидію екстремістської діяльності». Однак суд у своєму визначенні вказав, що даний позов повинен подаватися за місцем реєстрації сайту. Тим часом адвокат Ахільґов стверджував раніше, що «навіть якщо суд прийняв би рішення про закриття сайту, то реально на його роботі це не відбилося б».
 
Сайт вважається опозиційним президентові республіки Мурату Зязікову, на ньому часто розміщаються матеріали, що розходяться з офіційною точкою зору уряду Інгушетії. Місцева влада давно наполягає на закритті цього ресурсу. Відносно творця й власника сайту Магомеда Євлоєва ведеться розслідування по двох кримінальних справах.
 
Нагадаємо також, що у квітні цього року управління Федеральної антимонопольної служби (ФАС) по Ростовській області оштрафувало на 4 тисячі рублів головного редактора «Інгушетії.Ru» Розу Мальсаґову за некоректну рекламу сайту, у якій були використані фотографії Володимира Путіна й Дмитра Медведєва.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9049
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду