Столична ТВК хоче розслідування публікації результатів екзит-полів у блозі Мустафи Найєма на «УП»

26 Травня 2008
14628
26 Травня 2008
11:30

Столична ТВК хоче розслідування публікації результатів екзит-полів у блозі Мустафи Найєма на «УП»

14628
Столична ТВК хоче розслідування публікації результатів екзит-полів у блозі Мустафи Найєма на «УП»
Столична територіальна виборча комісія проситиме розслідувати незаконні публікації на сайті «Українська правда», а саме розміщення в блозі Мустафи Найєма результатів екзит-пола, повідомляє сайт «Главреда». 
 
Як відомо, оприлюднення такої інформації в день виборів до 22:00 забороняється. Пунктом 14 статті 56 Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» забороняється: «оприлюднення   в   день  місцевих  виборів  до  закінчення голосування результатів опитування виборців щодо їх  волевиявлення під час голосування». 
 
Юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська зазначила, що оприлюднення стосується не тільки ЗМІ, а й блоґів. 
 
Мустафа Найєм вважає, що блоґ – це його особиста територія. «Это то же самое, если бы я эту информацию разместил в ЖЖ или на сайте «Одноклассники.ru». Возможно, тут есть юридические тонкости, но я не думаю, что это прямое и серьезное нарушение закона», - сказав він «ТК».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14628
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
PenShark
5814 дн. тому
Мустафа блефує. Він не міг не усвідомлювати, що порушує закон, публікуючи таку інформацію до закриття роботи дільниць з винесенням заголовків блогу на (!) головну сторіку УП. Якщо це те ж саме - що публікація на ЖЖ чи Однокласниках, то чому ж Найем не написав про це на ЖЖ чи Однокласниках? Натомість він скористався майданчиком УП і брендом УП, щоб про вигідні для Марсіянина результати до закриття дільниць прочитала якомога більша кількість киян. Виходить, піарщики Космоса потрудитися так грунтовно, що не тільки нагнули провідні канали, але і не погребували підкупити ще й Найема. Хоча заради чого? - з самого початку було ясно, що Орбітоносний переможе... Так Мустафа відробляв "путівку в життя", яку йому дав Казбек. Та доленосна поїздка у поїзді дає про себе знати, Мустафо? Тут питання лишається одне: куди дивиться Притула??? P.S. Пригадується недільна "Свобода" на "Інтері". Коли виступав Неземний, камера випадково ковзнула до проходу. Там стояли Бектурсунов, Довгий і Найем. Очі у всіх горіли однаково...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду