Представник технічної служби «Великих українців» заперечує будь-яке блокування СМС-повідомлень під час голосування

23 Травня 2008
15732
23 Травня 2008
12:20

Представник технічної служби «Великих українців» заперечує будь-яке блокування СМС-повідомлень під час голосування

15732
Представник технічної служби «Великих українців» заперечує будь-яке блокування СМС-повідомлень під час голосування

Телефонні проблеми під час ефіру Великих українців на телеканалі Інтер 16 травня дали підстави запідозрювати організаторів у маніпуляціях, пише тижневик «Новинар».

 

Так, народний депутат Тарас Стецьків розповів «Новинареві», що відправив за Степана Бандеру близько 50-60 повідомлень.

 

Народний депутат Владислав Каськів після того, як йому не прийшло підтвердження на відправлені 43 повідомлення за годину ефіру, звернувся до компанії Київстар з проханням надати роздруківку його дзвінків і повідомлень. Усі 43 есемески у звіті значилися як недоставлені.

 

За якість доставки СМС і телефонні дзвінки на Інтері відповідає дочірнє підприємство каналу – провайдер ВІА Телепорт. Директор цієї фірми Олександр Скрипник у відповідь на прохання пояснити ситуацію з блокуванням дзвінків попросив назвати номер мобільного, з якого конкретна людина не отримувала повідомлень про врахування голосу. Новинар назвав номер Каськіва. Скрипник зауважив, що 16 травня жодного СМС з цього номера не надходило, хоча протягом місяця зафіксовано близько ста повідомлень.

 

«Голоси, які надходили ближче до закінчення голосування, могли прийти після його завершення. І у нас, і у них було пікове навантаження», – каже Скрипник.

 

Водночас, і в Київстарі, і в МТС Новинаря запевнили, що жодних технічних проблем і перевантажень 16 травня у них не було. Один із менеджерів МТС Вікторія Рубан зауважила, що навантаження у цей час хоч і були значними, однак їх не можна навіть порівнювати, до прикладу, з навантаженнями у новорічні свята.

 

«Кількість повідомлень у голосуванні в проекті Великі українці перевищила 200 тисяч за вечір, тоді як у новорічну ніч обсяги відправлених повідомлень становили більш ніж 64 мільйони за перші 12 годин нового року. І ми це витримуємо», – розповіла Новинареві Вікторія Рубан. І додала, що у подібних проектах МТС легко забезпечує передачу повідомлень абонентів до провайдера. Рубан запевнила, що всі повідомлення абонентів були доставлені вчасно і коректно.

 

«Тим паче, що угода між МТС та провайдером передбачає повну відповідальність останнього за формування і відправку зворотних повідомлень. Угода навіть передбачає штрафні санкції за невиконання вимог щодо коректного опрацювання повідомлень абонентів», – наголосила Рубан.

 

«Отже, знову коло замкнулося на представникові Інтеру, який наполягає, що жодного блокування не було» – резюмує «Новинар».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15732
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрий
5814 дн. тому
Денис Шевчук: Актуальність фігури святого благовірного князя Ярослава Мудрого для українських телеглядачів свідчить насамперед про те, що в українському суспільстві нарешті з’явився запит на державну ідею і на справжню державність, причому державність сильну, системну, конкурентоздатну і успішну. І що роль будь то недо-Росії, будь то недо-Європи, яку Україні нав’язують різні «доброзичливці», нашим співвітчизникам відверто набридла. http://www.glavred.info/archive/2008/05/23/175637-3.html
ангажированность
5816 дн. тому
Означает приглашенность к участию в политическом процессе. Этот термин, как правило, касается лиц творческой интеллигенции: актеров, журналистов, музыкантов и т.д. Приглашают с разными целями: для агитации в пользу какого-либо кандидата, для освещения в нужном свете политического процесса, для моральной поддержки участников политического процесса, для разбавления списков избирательных объединений и блоков... Ангажирование - древнейший метод политической борьбы. Ангажированность может различаться по степени вовлеченности в политический процесс, осознанности своего места в нем.
5817 дн. тому
"Вахтанг, при всем уважении к нему, показал свою заангажированность" А что такое ангажированность, "из интересу" не пробовал посмотреть в словаре? Журналист, что ли?
Бум
5817 дн. тому
\\\\\А то выходит, что 100 смс от двух фанов Бандеры - это не накрутка, а пару тысяч от Табачника - накрутка.\\\\\ Та не пару тысяч, а больше полумиллиона за сутки.
вот с этого места подробнее
5817 дн. тому
выходит, что не только Табачник "накручивал" голоса за Ярослава Мудрого? Для ясности, можно ли узнать, сколько было "пакетов" (например, начиная с 10 смс с одного номера) отправлено за каждого кандидата? и все станет на свои места. А то выходит, что 100 смс от двух фанов Бандеры - это не накрутка, а пару тысяч от Табачника - накрутка. Надо четко указывать в правилах шоу, за какого кандидата сколько голосов разрешено подавать. А вообще, вся эта история выглядит не очень хорошо прежде всего для организаторов, а не Табачника. Последний использовал все свои возможности не нарушая формальных правил (по крайней мере никто об этом не заявляет). А вот Вахтанг, при всем уважении к нему, показал свою заангажированность и использование служебного положения для того, чтобы продавить "своего клиента". Раз уж так случилось, нужно делать выводы для будущих проектов. Все в руках организаторов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду