Рада Європи прийняла деклараціїю незалежності і функцій регуляторних органів у мовному секторі

27 Березня 2008
2298
27 Березня 2008
12:02

Рада Європи прийняла деклараціїю незалежності і функцій регуляторних органів у мовному секторі

2298
Рада Європи прийняла деклараціїю незалежності і функцій регуляторних органів у мовному секторі

Двадцять шостого березня 2008 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив декларацію щодо незалежності і функцій регуляторних органів у мовному секторі. Ця декларація є логічним продовженням Рекомендації Rec(2000)23, ухваленої 2000 рок, повідомляє Інститут медіаправа.

 

У декларації наголошується, що «культура незалежності» має бути збережена, а незалежні органи мають діяти ефективно, прозоро і бути підзвітними суспільству.

 

Комітет міністрів у декларації закликає країни-учасниці імплементувати Рекомендацію Rec(2000)23, якщо цього не було зроблено зурахуванням рекомендацій цієї декларації та політичних, економічних і технологічних змін у Європі. Комітет міністрів закликає застосувати всі можливі механізми, як-от юридичні, політичні, фінансові, технічні тощо, аби гарантувати функціонування регуляторних органів у мовному секторі, а також для запобігання ризикам політичного чи економічного впливу.

 

Водночас Комітет міністрів закликає регуляторні органи у мовному секторі бути відповідальними за свою роль у демократичному суспільстві, а також за створення різноманітного і плюралістичного середовища мовлення; пересвідчуватися в незалежності і прозорості розподілення ліцензій на мовлення та моніторити мовників через призму публічного інтересу; сприяти укріпленню «культури незалежності» і в цьому контексті розвивати і поважати настанови, які б гарантували їх власну незалежність і незалежність їхніх членів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду