У середу найбільші газети й журнали Росії на знак протесту вийдуть із чистою першою шпальтою

20 Травня 2008
19892
20 Травня 2008
12:42

У середу найбільші газети й журнали Росії на знак протесту вийдуть із чистою першою шпальтою

19892
У середу найбільші газети й журнали Росії на знак протесту вийдуть із чистою першою шпальтою
Обурені підвищенням тарифів на передплату, провідні друковані ЗМІ Росії готують акцію протесту. «Задушити свободу слова можна різними способами. Наприклад, різким підвищенням тарифів на передплату», – тільки п'ять рядків на білому тлі – так виглядатиме в середу перша шпальта найбільших газет і журналів Росії», – йдеться в повідомленні для ЗМІ, розповсюдженому Громадською палатою РФ. Про це повідомляє Newsru.com із посиланням на «Інтерфакс».
 
«Порожнє місце символізує те, що ще один канал одержання інформації стає для багатьох читачів недоступним», – пояснюють організатори акції, члени Громадської палати РФ, керівники російських друкованих видань. Тому більшу частину перших шпальт у середу займе біле тло.
 
Редактори провідних друкованих видань – у тому числі «МК», «Аргументы и факты», «Вести», «Комсомолка», котрі також є членами Громадської палати, просять президента Медведєва втрутитися в ситуацію. Журналісти вже направили главі держави лист із пропозиціями щодо врегулювання проблем поштових тарифів. Автори звернення відзначили, що мільйони росіян довідуються про життя країни й суспільства тільки завдяки передплаті на періодичні видання. Однак збільшення її вартості, а в деяких регіонах за прогнозами експертів, тарифи можуть вирости до 100%, приведе фактично до руйнування єдиного інформаційного простору країни, відзначає «Эхо Москвы» .
 
Адміністрація президента Росії Дмитрія Медведєва на це звернення поки не відреагувала.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19892
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5826 дн. тому
Медведєвський піар, завтра він всєх спасьот
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду