«Поверхность+» обіцяє своїм абонентам понад 60 каналів за 20 доларів

19 Травня 2008
8916
19 Травня 2008
21:06

«Поверхность+» обіцяє своїм абонентам понад 60 каналів за 20 доларів

8916
«Поверхность+» обіцяє своїм абонентам понад 60 каналів за 20 доларів
Група компаній «Поверхность» 19 травня на прес-конференції в «Арена-Сіті» оголосила про запуск власної супутникової платформи «Поверхность+» та відкриття Центра супутникового зв’язку. Уже сьогодні компанія готова надати своїм абонентам понад 60 телеканалів, але початкову кількість пропозиції компанія обіцяє збільшувати.
 
Як пояснив на прес-конференції Микола Орлов, регіональний директор по країнах СНД компанії Eutelsat, зараз ліміт каналів пов’язано із тим, що немає вільних транспондерів на супутнику Eutelsat W4 в позиції 36◦ Сх.довготи. Проте у вересні 2009 року компанія Eutelsat планує запустити ще один супутник в даній позиції.
 
Зараз вартість пакету становить 20 доларів. Причому, як пообіцяв журналістам президент групи компаній «Поверхность» Віктор Самойленко, ціна пакету від збільшення кількості каналів не збільшуватиметься, а залишатиметься стабільною.
 
Вартість сет-топ-боксу – орієнтовно 250 доларів. Як наголосили в компанії, на виготовлення обладнання було оголошено відкритий тендер; купити приставки можна так само у відкритому продажу, бо, на відміну від «НТВ+», «Поверхность» не зароблятиме на обладнанні, а лише на кількості абонентів.
 
Попри те, що «Поверхность» - уже третій оператор на українському ринку супутникового телебачення, в компанії заявляють про досить сміливі плани: до 2012 року досягти кількості 2 млн. абонентів. Хоч, за словами президента групи компаній «Поверхность» Віктора Самойленка, це є оптимістичний прогноз: натомість в інвестиційні розрахунки закладено 500 тисяч за 5 років.
 
Підставами для оптимізму, як наголосив пан Самойленко, є кілька стратегічних моментів. По-перше, досвід польського ринку, який за обсягами є на чверть меншим за український, проте там активно працює три супутникові платформи, причому щороку в кожної з цих платформ кількість абонентів збільшується.
 
«По-друге, ми не повторюватимемо помилки НТВ, - сказав Віктор Самойленко, і пояснив:  - Коли НТВ віддало свої канали в кабельні мережі, де їх можна було дивитися іноді дешевше, ніж в самому пакеті НТВ. Ми не закриваємо наших каналів, але ціна для всіх буде єдиною. Це ціна базового пакету «Поверхности».
 
Нагадаємо, що козир «Поверхности» - власні спортивні канали Спорт 1, 2,3,4, HD; та міжнародні «Планета Спорт» (НТВ), Eurosport, Eurosport2, NASN, Мілан Канал, 7ТВ. особливий акцент компанія робить також на HD-пропозицію – зараз це спортивний канал, а до кінця року це можуть з’явитися також канали кіно, музичний та автомобільний.
 
І по-третє, своєю перевагою на ринку компанія вважає унікальне технічне рішення, яке полягає в захисті від піратства (дві системи кодування); можливостях софт-апгрейда без заміни «заліза» (на сьогодні компанія надає абонентам сигнал в найсучаснішому на ринку кодуванні MPEG 4/S2, проте вже подбала про майбутні модернізації); власний супутниковий комплекс, що побудований на базі 20 антенних систем в Києві. Це єдиний на ринку оператор супутникового телебачення, який веде трансляцію з України.
 
Українські канали «Поверхность» готова транслювати безкоштовно. Таким чином на платформі будуть присутні «1+1», ICTV, СТБ, Новий канал, М1, М2, «Кіно», «Сіті», «Україна». Так само як і у пропозиції Viasat, в пакеті відсутні канали групи «Інтер». Ексклюзивними партенрами «Поверхности» є також три супутникові українські телеканали – «Перший автомобільний», «ЧП-інфо» (Магнолія-TV) і SmashTV (музичний).
 
Суму інвестицій в проект журналістам не назвали.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8916
Читайте також
15.09.2009 11:31
Станислав Яблонский, газета «Дело»
28 526
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
taison
5715 дн. тому
то что спортивная база у П+ очень сильная согласен.но вот то что в пакете нет одного из самых рейтинговых украинских кналов(Интера) а также канала по которому я могу смотреть свой национальный футбольный чемпионат это плохо.именно это меня и отталкивает от П+ да,придётся теперь футбол смотреть по интернету но это лучше чем вообще не смотреть.
5827 дн. тому
декодер воли 300 гривен стоит и 80 гривен за 110 каналов..в киеве вы не конкурент воле
голландец
5827 дн. тому
А СмэшТВ разве украинский!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду