detector.media
19.05.2008 21:06
«Поверхность+» обіцяє своїм абонентам понад 60 каналів за 20 доларів
Група компаній «Поверхность» 19 травня на прес-конференції в «Арена-Сіті» оголосила про запуск власної супутникової платформи «Поверхность+» та відкриття Центра супутникового зв’язку. Уже сьогодні компанія готова надати своїм абонентам понад 60 телеканалів, але початкову кількість пропозиції компанія обіцяє збільшувати.
 
Як пояснив на прес-конференції Микола Орлов, регіональний директор по країнах СНД компанії Eutelsat, зараз ліміт каналів пов’язано із тим, що немає вільних транспондерів на супутнику Eutelsat W4 в позиції 36◦ Сх.довготи. Проте у вересні 2009 року компанія Eutelsat планує запустити ще один супутник в даній позиції.
 
Зараз вартість пакету становить 20 доларів. Причому, як пообіцяв журналістам президент групи компаній «Поверхность» Віктор Самойленко, ціна пакету від збільшення кількості каналів не збільшуватиметься, а залишатиметься стабільною.
 
Вартість сет-топ-боксу – орієнтовно 250 доларів. Як наголосили в компанії, на виготовлення обладнання було оголошено відкритий тендер; купити приставки можна так само у відкритому продажу, бо, на відміну від «НТВ+», «Поверхность» не зароблятиме на обладнанні, а лише на кількості абонентів.
 
Попри те, що «Поверхность» - уже третій оператор на українському ринку супутникового телебачення, в компанії заявляють про досить сміливі плани: до 2012 року досягти кількості 2 млн. абонентів. Хоч, за словами президента групи компаній «Поверхность» Віктора Самойленка, це є оптимістичний прогноз: натомість в інвестиційні розрахунки закладено 500 тисяч за 5 років.
 
Підставами для оптимізму, як наголосив пан Самойленко, є кілька стратегічних моментів. По-перше, досвід польського ринку, який за обсягами є на чверть меншим за український, проте там активно працює три супутникові платформи, причому щороку в кожної з цих платформ кількість абонентів збільшується.
 
«По-друге, ми не повторюватимемо помилки НТВ, - сказав Віктор Самойленко, і пояснив:  - Коли НТВ віддало свої канали в кабельні мережі, де їх можна було дивитися іноді дешевше, ніж в самому пакеті НТВ. Ми не закриваємо наших каналів, але ціна для всіх буде єдиною. Це ціна базового пакету «Поверхности».
 
Нагадаємо, що козир «Поверхности» - власні спортивні канали Спорт 1, 2,3,4, HD; та міжнародні «Планета Спорт» (НТВ), Eurosport, Eurosport2, NASN, Мілан Канал, 7ТВ. особливий акцент компанія робить також на HD-пропозицію – зараз це спортивний канал, а до кінця року це можуть з’явитися також канали кіно, музичний та автомобільний.
 
І по-третє, своєю перевагою на ринку компанія вважає унікальне технічне рішення, яке полягає в захисті від піратства (дві системи кодування); можливостях софт-апгрейда без заміни «заліза» (на сьогодні компанія надає абонентам сигнал в найсучаснішому на ринку кодуванні MPEG 4/S2, проте вже подбала про майбутні модернізації); власний супутниковий комплекс, що побудований на базі 20 антенних систем в Києві. Це єдиний на ринку оператор супутникового телебачення, який веде трансляцію з України.
 
Українські канали «Поверхность» готова транслювати безкоштовно. Таким чином на платформі будуть присутні «1+1», ICTV, СТБ, Новий канал, М1, М2, «Кіно», «Сіті», «Україна». Так само як і у пропозиції Viasat, в пакеті відсутні канали групи «Інтер». Ексклюзивними партенрами «Поверхности» є також три супутникові українські телеканали – «Перший автомобільний», «ЧП-інфо» (Магнолія-TV) і SmashTV (музичний).
 
Суму інвестицій в проект журналістам не назвали.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY