Канал «24» коригує формат: стартували 4 нові пізнавальні проекти, ще 3 готують до запуску

7 Травня 2008
15309
7 Травня 2008
10:09

Канал «24» коригує формат: стартували 4 нові пізнавальні проекти, ще 3 готують до запуску

15309
Канал «24» коригує формат: стартували 4 нові пізнавальні проекти, ще 3 готують до запуску
Канал «24» з 1 травня запустив 4 нові пізнавальні проекти.
 
Зокрема, в ефір вийшла «Історія українських земель» - 3D-анімаційний серіал, створений на замовлення телеканалу «Інтер» студією «Бабич-дизайн» (2005 рік). Права на показ «24» придбав на 2008 рік.
 
«Інтер» не схильний продавати права – йому цікавіше купувати нові телепродукти, ніж продавати їх на інші телеканали, - прокоментував «ТК» обставини переговорів Роман Андрейко, генеральний директор ТРК «Люкс». – Тому я досить довго умовляв колег продати нам права на показ «Історії...». Гроші, які ми могли запропонувати, не були вирішальним фактором у переговорах – скоріше зіграла місійно-просвітницька складова». Суму угоди пан Андрейко не уточнив, пославшись на конфіденційність.
 
«Космічні файли» - 3–7-хвилинна пізнавальна програма про суть астрономічних процесів. Графіку і відео для програми закуплено в Німеччині. Змонтовано вже 50 серій проекту.
 
«Чудеса світу» – 3 – 7-хвилинна пізнавальна програма у форматі «travel», яка так само монтується на каналі з купованого відео. «Більшість подібних програм на інших каналах – інформація про екзотичні куточки, як-то джунглі Амазонки чи пустеля Гобі, де більшість із тих, хто дивиться цю програму на телебаченні, ніколи не побуває. – говорить Роман Андрейко. – Ми ж зробили акцент на Європі, тобто наш глядач зможе побачити ті країни, з яких він щойно повернувся, або куди нині збирається». Поки що, за словами пана Андрейка, програма не має спонсора
 
«Світ футболу» - новинно-пізнавальна програма, створена на хвилі підготовки до «Євро–2012». Програма виходитиме 48 разів на день (після кожного випуску новин). Тривалість програми 3 хвилини. Спонсор програми - компанія «Оболонь», яка кілька років спонсорувала програму «Гол» (Новий канал). Перехід спонсора із «Нового» на канал «24» Роман Андрейко пояснює тим, що афініті каналу («чоловіки 25–50»), кількість аудиторії (близько 14 млн. чоловік), а  також частота контактів приваблює компанію-спонсора.
 
Найближчим часом канал готує до запуску ще три пізнавальні програми: «Енциклопедія погоди» (про сутність метеорологічних процесів), «Дизайн» (пізнавальна програма про тренди в дизайні та дизайнерські ноу-хау) і «А-ля карт» (репортажі про наймодніші європейські ресторани). Тривалість усіх програм – до 6 хвилин. Більшість пізнавальних програм - «Космічні файли», «Чудеса світу», «Дизайн», «А-ля карт» - стануть у сітку вихідного дня.
 
Зміни у програмуванні пан Андрейко пояснює проблемами програмування під час вік-ендів та влітку (недарма зміни сталися перед тривалими транвевими вихідними та напередодні літнього сезону), коли щільність новинного потоку зменшується, а також інтересами аудиторії. На запитання «ТК», чи не призведе поява чималої кількості пізнавальних  проектів до зміни формату каналу, пан Андрейко зауважив, що може йтися тільки про легке коригування, пов’язане з інтересами цільової аудиторії каналу: «Я звернув увагу, що профайл каналу Discovery має високу афінітивність по нашій аудиторії «чоловіки 25 – 50» і зацікавився розширенням діапазону програмного продукту», - пояснив він.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15309
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду