Віталій Кадченко розповів усій Росії про шалену популярність ляльки Гітлера в Україні

23 Квітня 2008
10764
23 Квітня 2008
13:17

Віталій Кадченко розповів усій Росії про шалену популярність ляльки Гітлера в Україні

10764
Віталій Кадченко розповів усій Росії про шалену популярність ляльки Гітлера  в Україні
Дивіться відеозапис сюжету власкора «Первого канала» Віталія Кадченка від 22 квітня.

 

Джерело – сensor.net.ua

 
Текст сюжету:
 
Студия
Некоторые новости, которые приходят из Киева, вызывают настороженность не только в России, но в других странах.
Причиной очередного скандала стало появление на киевских прилавках необычной игрушки.
Репортаж Виталия Кадченко
В черной подарочной упаковке, хит весенних продаж в Украине - кукла-Гитлер. Совсем небольших размеров - сантиметров сорок, но с гардеробом, которому и Барби бы позавидовала.
Китель каждодневный, парадно-выходной и в придачу темно-зеленый плащ из натуральной кожи. А еще запасная голова из фарфора (с добрым выражением лица), фуражки с фашистскими орлами, два железных креста и естественно свастика. Она повсюду.
Производители куклы (на упаковке указано - Китай) очевидно, работали над образом серьезно. Рассмотрели Гитлера в деталях - вплоть до сапог - каблук подбит гвоздями с квадратными шляпками как у форменных немецких образца 30 годов.
Единственное несоответствие - очки. Они, почему то, как у Джона Ленона. Придают человечности главному нацисту в мире.
"Берите сегодня, завтра может уже не быть". Несмотря на совсем не детскую цену (примерно 250 долларов США) в Киеве выстроилась целая очередь желающих, приобрести куклу вождя Третьего Рейха.
В магазинах с удовольствием рассказывают и показывают, что умеет делать кукла-Гитлер.
Это может быть как просто настольный сувенир, а еще - кукольным фюрером можно играть в солдатики. Ограничений нет. "Подарок подойдет и ребенку и взрослому", - учат продавцы.
Олесь Бузина, историк, журналист: "Скоро у каждого ребенка в Украине будет Гитлер, ну а как иначе, если у нас фашиста-Шухевича признали героем Украины, стоило этого ожидать".
Пока кукла-Гитлер еще не стала настоящей мечтой украинских мальчиков и девочек, как Барби в США, те, кто еще помнит деятельность прототипа игрушки, бьют тревогу. Но в Госкомиссии по этике и морали сохраняют спокойствие.
В Украине еще многие помнят скандал с популяризацией фашизма. В одной из самых престижных гимназий Киева (там учатся даже дети президента Ющенко) в прошлом году иностранный преподаватель предлагал ученикам найти положительные моменты в действиях гитлеровцев. Специальная комиссия министерства образования разбиралась полгода. Но результатов нет до сих пор.
В сердце украинской столицы, прямо на майдане Независимости, только в преддверии праздника Дня победы изъяли из продаж Майн Кампф. Книгу Адольфа Гитлера. Ведь 9 мая здесь непременно пройдут маршем те, кто победил фашизм.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10764
Читайте також
02.06.2008 10:25
Галя Койнаш, «День»
26 151
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Жид правды боится, как заяц бубна
5853 дн. тому
А заметили, как BBC-шные поощрители гитлеризма в прошлом веке и нацизма на Украине в этом веке, быстренько убрали со своего сайта любую информацию по этому сюжету? А вы говорите "темники" на Украине, тоталитаризм в России.... Вона где геббельсовщина живёт и побеждает, в англо-сакском светилище демократии! Куда там глупым хахлам, им что ни покажи гавённого в их делах, они всё кричат что им подкинули, то Гитлера, то "диоксин", то Крым с Западной Украиной... всё ом "оккупанты" козни строят.
Очевидець - Самовидцю
5855 дн. тому
А цей його смішний і штучний маасковскій аакцент, дещо дивний для уродженця Кривого Рога? Точно що еволюція самоочевидна і зрозуміла... Шкода...
Самовидець
5858 дн. тому
Наведений сюжет є: а) огидно-спекулятивним та совково-агітаційним - у дусі "сюжетів" у програмі "Врємя" 70-80-х на тему "У Канаді страждають від капіталізму робітники та їхні діти". б) відверто халтурним - хочби "тому що" має лише один синхрон, і то дебільний. А де ж продавці, а де ж покупці? Чого ж Ви, таваріщ, не дали синхрон, який би підтверджував думку Вашого "експерта" про "Скоро у каждого ребенка в Украине будет Гитлер..." - щось такого щемливого на кшталт "Я подарую своєму синові іграшкового Адольфа, бо портрет фірера висить у мене в кабінеті (варіант - "у спальні")"? Відповідь самозрозуміла - БО НІХТО НІКОЛИ НІЧОГО ПОДІБНОГО В УКРАЇНІ НЕ СКАЖЕ, ЗА ВИНЯТКОМ ХІБА САМОГО БУЗИНИ - ЙОМУ ПОФІГ ЩО КАЗАТИ, АБИ ЛИШЕ ПО ЯЩИКУ ПОКАЗАЛИ ЙОГО МАЛОПРИВАБЛИВУ ПИКУ. А взагалі прикро - Кадченко ж непогано почав колись на ICTV, з зеленого пацана там виріс, та й продовжив зовсім незле на К1 та "Інтері"... А тєпєрь нам фігвами на стєнє рісуєт, пише повну хрінь - неякісну, совкову, спекулятивну, брутальну і - як наслідок - антиукраїнську. Хай краще запропонує своїм московським босам познімати сюжети на теми "Чому на Арбаті так легко купити Mein Kampf?" або "Чому у Росії скін-гедам так добре живеться?" Хоч як таке може запропонувати людина, яка під час помаранчевих подій вірнопідданськи і зовсім не по роботі не вилазила зі штабу Януковича у "Зоряному"??? Еволюція самоочевидна. "Творчих" "успіхів", Віталік!
Кадченківжер
5858 дн. тому
Таких "пісатєлєй" треба спочатку чморити, а потім бойкотувати. Інакше вони не тільки ніколи й нічого не зрозуміють, але й відчуватимуть себе героями.
Махмуд
5859 дн. тому
Кадченко - це не той {CENSORED}, що на Інтері шурхотів донедавна. З пикою, схожою на цеглину? Цікаво, а за яку суму він перед кремлівськими уродами штани скидає?
ASD
5859 дн. тому
Кадченко - дрібна хохляцька паскуда (вибачте за мою французьку). До відома телепнів: "фашизм" - ноу-хау соціаліста Муссоліні, він не має відношення ані до Гітлера, ані до Шухевича. P.S. "Майн кампф" вільно продають у Москві, на Арбаті та у спеціалізованих магазинах можна придбати різні види нацистської уніформи, портрети Гітлера - і жодна сволота не верещить!
Putin
5859 дн. тому
Yes, that's cool! I want one too!!
еще кукла Барби
5859 дн. тому
и еще, Кадченко, харош уже по любому поводу бежать за комментарием к Бузине. он уже настолько примелькался в ваших зомбосюжетах, что это может стать очевидным даже для спящего летаргическим сном зрителя орт.
кукла Барби
5859 дн. тому
у этого Кадченко гадкое лицо. представляю, вернее, с трудом представляю, что делается в душе у этого человека с украинской фамилией, живущего к тому же в Киеве. Кадченко мог бы переехать в Москву, но не хочет доставлять неприятности биг боссам. им удобней пользовать его дистанционно.
Свій
5859 дн. тому
Українські журналісти! Вивчайте основи контрпропаганди (є така наука), бо з'їдять.
телевизор
5859 дн. тому
Кадченко - зачетный материал!
навіть мікрофон орт в кадрі
5859 дн. тому
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/7362161.stm
санді
5859 дн. тому
Значит памятник Ленина можно чтоб стоял на бульваре Шевченко, а куклу Гитлера (производство Китай) - нельзя. Может еще в "войнушку" детям запретить играться?
Юлія
5859 дн. тому
Найцікавіше, що цей сюжет майже повністю було показано по БіБіСі сьогодні http://www.youtube.com/watch?v=Mp1PMZj6eaM&eurl=http://lj-toys.com/?journalid=5764037&moduleid=16&auth_token=sessionless:1208948400:embedcontent:5764037%2
Кукринікса
5859 дн. тому
Яке паскудство! Кацапстанські ідеологи вже в повному маразмі і параної. А Бузина - яке лайно. Продажний покруч і манкурт.... Колеги! Бойкот цьому підлизувачу-малоросу!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду