Нацрада: Віталій Шевченко не називав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства

18 Квітня 2008
19732
18 Квітня 2008
13:51

Нацрада: Віталій Шевченко не називав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства

19732
Нацрада: Віталій Шевченко не називав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надіслала на адресу «Детектор медіа» спростування інформації, оприлюдненої 16 квітня.  Як повідомляла «ТК», Віталій Шевченко, відповідаючи на запитання, хто, на його думку, є найбільшим порушником рекламного законодавства, назвав компанію «1+1»: «Можна назвати усім відому компанію «1+1», яка отримала останнє попередження (грудень, 2007) саме за порушення Закону України «Про рекламу». Із таким формулюванням кореспондента «ТК» не згодна прес-служба Національної ради, чиє повідомлення наводимо повністю:
 
«У зв’язку з оприлюдненням у «Детектор медіа» за 16 квітня 2008 року інформації під назвою «Віталій Шевченко назвав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства» прес-служба Національної ради уповноважена висловити свої заперечення щодо такого трактування відповідей голови Національної ради під час брифінгу для журналістів.
 
Відповідаючи на запитання про найбільших порушників Закону «Про рекламу», Віталій Шевченко пояснив, що визначення «порушення» можна застосувати лише до тих фактів порушення чинного законодавства чи умов ліцензії телерадіоорганізації, які зафіксовані документально і за результатами їх розгляду ухвалено відповідне рішення Національної ради. До цього моменту можна говорити лише про ознаки порушення. При цьому голова Національної ради повідомив, що востаннє із загальнонаціональних телеканалів ця санкція застосовувалася щодо «Студії 1+1» наприкінці минулого року.
 
Віталій Шевченко зазначив також, що ознаки порушення рекламного законодавства, на жаль, є чи не в усіх загальнонаціональних мовників.
 
Вважаємо спростовувану інформацію прикрим непорозумінням і сподіваємося, що журналісти, які висвітлюють брифінги Національної ради, відповідальніше ставитимуться до висвітлення стосунків між Національною радою та телерадіоорганізаціями». 
 
Як уточнила на прохання «ТК» прес-служба Нацради, претензії стосуються заголовка інформації. «ТК» визнає, що Віталій Шевченко не називав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства, а назвав «1+1», відповідаючи на запитання журналіста про те, хто є найбільшим порушником рекламного законодавства.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19732
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду