Віталій Шевченко назвав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства

16 Квітня 2008
26625
16 Квітня 2008
16:22

Віталій Шевченко назвав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства

26625
Віталій Шевченко назвав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства
На брифінгу 16 квітня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, відповідаючи на запитання, хто, на його думку, є найбільшим порушником рекламного законодавства, назвав компанію «1+1». «Можна назвати усім відому компанію «1+1», яка отримала останнє попередження (грудень, 2007) саме за порушення Закону України «Про рекламу», - сказав він.
 
Голова Нацради зазначив, що не тільки ця компанія порушує рекламний закон, але жодного іншого телеканалу, крім «1+1», не назвав. «ТК» сподівається отримати реакцію каналу «1+1» найближчим часом.
 
Також Віталій Шевченко та заступник голови Нацради Юрій Плаксюк відповіли на інші запитання представників ЗМІ, пов’язані із рішеннями Нацради, ухвалених на попередніх засіданнях регуляторного органу (сьогодні засідання Нацради не відбулося у зв’язку із відрядженнями кількох членів Нацради).
 
Юрій Плаксюк повідомив медіа, що Нацрада має намір розширити список зарубіжних каналів, які не потребують адаптації для мовлення в Україні. Точну дату розгляду питання щодо «білого списку» іноземних мовників та імовірну кількість каналів, що до нього увійдуть, пан Плаксюк не назвав.
 
Відповідаючи на запитання щодо того, чи відомо Нацраді про те, хто є власниками каналів – переможців на мовлення у цифровому мультиплексі МХ-4, Віталій Шевченко наголосив, що Нацрада послідовно виступала і виступає за те, щоб інформація про медіавласність була відкритою. Однак, зауважив пан Шевченко, Нацрада володіє лише інформацією про засновників компаній, але не про їх власників: «Я можу вам сказати прізвища фізичних осіб, що заснували ці компанії – вони вам нічого не скажуть».
 
Також пан Шевченко дорікнув журналістам, що за розшуками інформації про те, хто стоїть за тими чи іншими компаніями, медіа не помітили значної діяльності Нацради із запровадження цифрового мовлення в Україні. «Державна програма із переходу України на цифрове мовлення ще не затверджена урядом, а вже і конкурс на мовлення   проведено, і розпочато побудову інфраструктури в кількох цифрових зонах», - наголосив Віталій Шевченко.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду