Михайло Бродський звинуватив Кабмін у цензурі

11 Квітня 2008
9378
11 Квітня 2008
17:21

Михайло Бродський звинуватив Кабмін у цензурі

9378
Михайло Бродський звинуватив Кабмін у цензурі
Виконувач обов’язків голови Партії вільних демократів Михайло Бродський звинувачує Кабінет Міністрів у цензурі. Про це йдеться у відкритому листі політика, оприлюдненому інтернет-виданням «Оглядач».
 
Раніше «Оглядач» наводив копію листа керівника управління зв’язків із ЗМІ Кабінету Міністрів України Вікторії Шаповал до генерального директора телеканалу «Україна» Вальдемара Дзікого. Автор листа закликає керівника каналу не розміщувати в ефірі чотири рекламні ролики, які критикують діяльність уряду Тимошенко протягом перших ста днів, посилаючись на рішення суду 2 квітня 2008 року, яким ці ролики було визнано недобросовісною рекламою. За інформацією «Оглядача», 10 квітня такі листи були скеровані на адреси керівників усіх телеканалів України.
 
У листі, адресованому Президенту України Віктору Ющенку, Міністру юстиції Миколі Оніщуку, керівництву та членам комітету ВР із питань свободи слова та інформації, послам європейських країн, голови представництва Євро комісії в Україні, керівникам усіх ЗМІ та журналістській спільноті, а також керівництву невідомого «Детектор медіа» «Национального комитета по надзору за СМИ», Михайло Бродський від імені Партії вільних демократів називає практику заборони рекламних роликів неприпустимою.
 
«Мы убеждены, что такая ситуация не только недопустима, но и крайне опасна. Этот прецедент вызывает опасение за будущее нашей страны. Чем заканчиваются такие «инициативы», мы слишком хорошо знаем. Сначала цензура, затем устранение неугодных, а потом и диктатура», - йдеться в листі. Михайло Бродський також закликає усю журналістську спільноту розпочати інформаційний бойкот Кабінету Міністрів України. Ролики, про які йдеться у листі, можна переглянути на сайті «Оглядач».
 
«Детектор медіа» з’ясовує позицію Кабінету Міністрів України щодо цієї ситуації.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9378
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Партия невольных демократов
5860 дн. тому
Чья бы корова мычала, а Бродского - молчала. Борец с цензурой, млин... Поинтересуйтксь, какую цензуру он на "Обозревателе" устроил, скольких людей уволил из цензурных соображений. А тут нашел повод попиариться. Мерзавец и прохиндей, что с него возьмешь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду